Caminin Yardim Kasasini Kiran Hirsiz 15 Bin TL Çaldi

Caminin Yardim Kasasini Kiran Hirsiz 15 Bin TL Çaldi

Manavgat’ta bir caminin yardim kasasini çekiç yardimiyla kiran hirsiz kasa içerisinde bulunan 15 bin TL civarindaki parayi aldi. Güvenlik kameralarini inceleyen ekipler sahsin daha öncede ayni cami ve çevredeki diger camilerden hirsizlik yaptigini belirtti.

Olay, Manavgat’in Kavakli Mahallesi’nde bulunan Kavakli Camii’nde meydana geldi. Caminin kapisinin kirilarak içeri girildigini fark eden cami görevlisi 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak durumu Manavgat Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen Asayis Büro Amirligi ekipleri yaptiklari incelemede giris kapisinin üst kisminin kirilarak içeri girildigini ve imam odasinda bulunan ve yardimlarin toplandigi paralarin bulundugu kasanin çekiçle kirilarak açildigini belirledi.

Bozuk paralara dokunmamis

Manavgat Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekiplerinin incelemesi sonucu yardim kasasinda bulunan 15 bin TL civarinda ki nakit paranin çalindigi belirlendi. Hirsizin kasada bulunan bozuk paralari ise dokunmadigi görülürken, basta kirilan kapi olmak üzere çalinan parayla birlikte verdigi zararin 35 bin lirayi buldugu belirtildi. Ekiplerin caminin güvenlik kameralarinda yaptigi inceleme sonucunda sahsin Sahin Mert G. oldugu belirlendi.

Daha öncede birçok camiden hirsizlik yapmis

Sahin Mert G.’nin daha önce ayni camiye ve Manavgat’ta degisik camilere defalarca girerek hirsizlik yaptigi ve hirsizliktan çok sayida dosyasi oldugu ögrenildi. Hirsizlik anina ait güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde Sahin Mert G.’nin cami avlusunda dolasma ve camiye girme anlari saniye saniye görüntülendi. Sahsin sirtindaki çantayla spor salonuna giden bir vatandas izlenimi olustururken, çantada kerpeten, tornavida, çekiç, keski gibi hirsizlikta kullandigi malzemelerin oldugu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile