Çamlihemsin'de Bin Meyve Fidani Ve 300 Ata Tohumu Dagitildi

Çamlihemsin'de Bin Meyve Fidani Ve 300 Ata Tohumu Dagitildi

Mekader Dernegi ve Mekaleskirt köyleri muhtarlari öncülügünde baslatilan projeyle yöre halkina ata tohumu ekimi ve meyve fidani dikimi hakkinda seminer verilerek meyve fidani ve ata tohumu dagitildi.

Rize’nin Çamlihemsin ilçesinde Mekader Dernegi ve Mekaleskirt köyleri muhtarlari öncülügünde meyve fidani dikimi ve ata tohumu ekimi hakkinda seminer düzenlendi.

Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi Eski Dekani Prof. Dr. Turan Yüksek ve ata tohumu yetistiricisi Emine Eksilmez Terzi’nin katilimi ile gerçeklesen seminer hakkinda konusan Mekader Dernek Baskani Halil Kosanoglu, “Çamlihemsin Ziraat Odasi araciligiyla Yalova ilçesinden toplam bin adet elma, armut, mandalina, hurma meyve fidanlari getirttik. Ayrica yöremizden 300 adet ata tohumu temin ettik. Köyümüzde bu isin uzmanlari tarafindan 2 saatlik seminer sonrasinda tüm katilimcilar meyve fidanlarimizi ve ata tohumlarimizi dagittik. Bu proje hem akademik açisindan hem de sosyal yönden büyük önem arz etti” dedi.

Yapilan seminere ve meyve fidani dagitimi projesine Ilçenin farkli köylerden yogun bir katilim olurken seminere katilan 300 kisiye toplam bin adet meyve fidani 300 adet ata tohumu dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile