Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Atatürk İlkokulu Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya 90 kişinin katıldığını söyledi.
Son yıllarda hediyelik eşyalara olan talep artışından sonra iğne oyasının biraz daha modernize edilmesi ve gelişen koşullara ayak uydurması için model arayışına girdiklerini belirten Sarı, şöyle konuştu:
"Son yıllarda başka şehirlerdeki talep ve ilgileri görünce iğne oyasının anavatanı olan, doğduğu topraklar olan Çamlıyayla için küçük bir projeye imza attık. Buradaki esas gayemiz farkındalık yaratıp iğne oyasının Çamlıyayla'nın değişmez bir unsuru olduğunu topluma vurgulamak."
İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da iğne oyalarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde iğne oyasının patent alınması için gerekli başvuruyu yaptığını anımsatan Kocamaz, "Amacımız iğne oyasını bir marka değeri haline getirmek ve bunu tüm dünyaya duyurmaktır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 'İğne Oyası Müzesi' kurmak istiyoruz" dedi.
Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise iğne oyasını ilk kez Feshane'deki İçel Tanıtım Günleri'nde tanıtma fırsatı bulduklarını aktardı.
Konuşmaların ardından jüri üyelerince seçilen iğne oyası sahiplerine ödülleri verildi.
Çamlıyayla'da İğne Oyası Yarışması Sonuçlandı
Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Emekten İlmeğe, İlmekten Sanata İğne Oyası" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.