Can Derdini Unutup, Yüz Derdine Düstü

Can Derdini Unutup, Yüz Derdine Düstü

Aksaray’da kamyonetin kamyona arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda kamyonette sikisan yarali feryat ederken, kendisine müdahale eden saglik görevlilerine “Yüzüm çok mu kötü?” diye sorup üzüntüsünü dile getirdi.

Kaza, Aksaray Nevsehir karayolunun 2. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nevsehir’den Aksaray istikametine seyreden Y.I. (42) idaresindeki 68 ACE 938 plakali Fiat marka hafif ticari araç sag ön tarafindan, önünde seyreden F.Ç. (27) yönetimindeki 68 ABV 495 plakali kamyonun kasasinin sol tarafina arkadan çarpti. Çarpismanin etkisiyle hafif ticari aracin önü hurdaya dönerken, sag ön koltukta yolcu olarak bulunan C.Y.A. (28) araç içinde sikisti. Feryat eden yaraliya ilk müdahale diger araç sürücülerinden geldi. Vatandaslar yarali sürücünün sikisan bacagini kurtarmaya çalisirken, yarali zaman zaman büyük aci yasadi.

Kaza ihbari üzerine olay yerine polis, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ve UMKE ekipleri yaraliya ilk müdahaleyi kamyonet içinde yapti. Damar yolu açilip serum baglanan yarali kamyonet içinde zaman zaman feryat ederek yardim istedi. Saglik ekipleri yaralinin bilincinin açik kalmasi için sürekli olarak sohbet edip sorular sorarken, yarali C.Y.A. bir ara acisini unutup saglik ekiplerine, “Yüzüm çok mu kötü” diye sordu. Saglik ekiplerinin yaraliya küçük bir çizik oldugunu söylemesine ragmen yarali “Tüh” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yarali sahis yarim saat süren kurtarma çalismasi sonucu sikistigi yerden çikartildi. Araç içerisinden çikartilan sürücü bu sirada kollariyla aracin üzerinden tutunarak, “Beni biriniz kucaginiza alin” diye yardim istedi. Önce sedyeye ardindan da ambulansa tasinan yarali Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirildi. Burada tedavi altina alinan yaralinin saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi. Kamyon sürücüsü ve kamyonet sürücüsü ise ifadeleri alinmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Bassavciliginca tahkikat baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile