Can Dostlara Sicak Yuva Açiklamasi 507 Sokak Hayvani Sahiplenildi

Can Dostlara Sicak Yuva Açiklamasi 507 Sokak Hayvani Sahiplenildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2023 yilinda 336 adet köpek, 171 adet kedi olmak üzere toplamda 507 sokak hayvani sahiplendirildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsaminda sahipsiz sokak hayvanlari için çalismalar gerçeklestirmeye devam ediyor. Sokakta yasayan can dostlarinin korundugu ve yasam sartlarinin iyilestirildigi Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ayrica sokak hayvanlari için tedavi, rehabilite ve kisirlastirma islemleri de yapiliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü’ne bagli merkezde bulunan kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için de çalismalar gerçeklestiriliyor. Bu kapsamda 2023 yilinda 336 adet köpek, 171 adet kedi olmak üzere toplamda 507 sokak hayvani sahiplendirildi.

Yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Sube Müdürü Savas Kasap, “Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen sokak hayvanlarinin daha güvenli ve konforlu bir yasam sürmeleri için çalisiyoruz. Can dostlarimizin güvende oldugu sicak bir yuvada yasamalari bizim için çok önemli. Buraya gelip hayvan dostlarimizi sahiplenmek isteyen vatandaslarimiz oluyor. Bizler de gerekli incelemeleri ve islemleri yaparak sahiplendirme yapiyoruz. Böylece hem sokak hayvanlarina sicak bir yuva ile bilistiriyoruz hem de toplumumuzda hayvan sevgisi ve sorumlulugu konusunda farkindalik olusturulmasina katki sunuyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile