Çan Ösym Sınav Merkezi Yöneticiliği'nden Sınav Açıklaması

Çan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yöneticisi Yardımcı Doçent Doktor Hikmet Yavaş, ÖSYM'nin sınavların uygulanması konusunda 2010'dan itibaren bazı değişiklikler ve yeniliklere gittiğini, kılavuzda ifade edildiği şekliyle 2011 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) uygulanmasında, adayların girecekleri sınav merkezleri sadece il merke

Çan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yöneticisi Yardımcı Doçent Doktor Hikmet Yavaş, ÖSYM'nin sınavların uygulanması konusunda 2010'dan itibaren bazı değişiklikler ve yeniliklere gittiğini, kılavuzda ifade edildiği şekliyle 2011 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) uygulanmasında, adayların girecekleri sınav merkezleri sadece il merkezleri olarak belirtildiğini açıkladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı Çan Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) Müdürlüğü görevini de yürüten Çan ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticisi Yardımcı Doçent Doktor Hikmet Yavaş, bilgilendirme yükümlülüğü kapsamında bazı hususların kamuoyu ile paylaşılması gerekli görüldüğünü belirterek, "Bilindiği gibi ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda, sınavların uygulanmasına ilişkin başvuru kılavuzları ve yönergeleri internet aracılığıyla yayımlanmakta, gerekli görüldüğü durumlarda bu kılavuzlar basılı bir şekilde de ilgili yerlere gönderilmektedir. Gerek iş sınavları (KPSS gibi) ve gerekse eğitim sınavlarında (YGS gibi), kılavuzların muhtelif yerlerinde ifade edildiği şekliyle, adaylardan beklenen kılavuzları dikkatle incelemeleridir. Bu husus adayların başarı düzeyleri ile doğrudan ilişkilidir. Ancak kılavuzlarda açık bir şekilde ifade edilmesine rağmen, sınavın uygulanması ve ücretlendirme konularında adayların kılavuzlarda belirtilen hususları dikkate almadıkları görülmektedir. Dolayısıyla bu ücretler ve sınav uygulamalarına ilişkin hususların kılavuzlardan öğrenilmemeleri ve yanı sıra doğabilecek tüm aksaklıklar adayların tamamen kendi sorumlulukları kapsamındadır" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile