Çanakkale'den Kısa Kısa

Merhum öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Turhan için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde anma töreni yapıldı.


Kalp krizi nedeniyle 7 Eylül'de vefat eden Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Turhan için Ziraat Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirilen programa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gülendam ve Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Turhan'ın ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Uğur, törende yaptığı konuşmada, Turhan'ın ani ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Yaklaşık 52 gün önce hocamızı kaybettik. Çok ani bir kayıp oldu. Allah bize böyle acılar bir daha göstermesin. Doğru bildiğini insanları kırmadan, üzmeden yapabilen nadir insanlardan biriydi. Mekanı Cennet olsun" dedi.

Tören, Turhan'ın hayat hikayesinin okunmasının ardından çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin duygularını paylaşmasıyla sona erdi.

- ÇOMÜ Biyoloji Bölümü öğrencileri, botanik gezisine katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bitki Yetiştirme Teknikleri dersini alan 4'üncü sınıf öğrencileri, ders sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ersin Karabacak ile İstanbul'daki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette öğrenciler botanik bahçesi hakkında bilgilendirildi, bahçe ayrıntılı olarak gezdirildi ve bitki üretim teknikleriyle ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Doğanın tanıtılması ve korunmasına yönelik çalışmalar yapan büyük bir kurumu görme imkanı bulan öğrenciler, olumlu izlenimlerle geziyi tamamladı.

Gezinin ardından Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin kurucusu Ali Nihat Gökyiğit ve Prof. Dr. Adil Güner'e ulaştırılmak üzere ÇOMÜ anı hediyesi, Burçin Çıngay'a verildi.

- Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği sertifika töreni

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği sertifika töreni yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde açılan ve 104 saat süren kursa katılan 46 üreticinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Akkuş, kursun amacının, aromatik ve tıbbi bitkiler konusunda üretim yapmak isteyen çiftçilere bu tip bitkilerin yetiştiriciliği, gübrelemesi, sulanması, zirai mücadele ve hasatıyla ilgili tekniğine uygun eğitim verilip, kaliteli ve birim alandan yüksek verim alınması olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından üreticilere sertifikaları teslim edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile