Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şarlan, mesajında, Türkiye'nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devleti niteliğinin pekişmesi için çabalayan avukatların, devletin sosyal vasfını da önemsediklerini bildirdi.

Engelli bireylerin hukuk eğitimlerinin de diğer eğitim branşlarında olduğu gibi zorluklarla dolu olduğuna işaret eden Şarlan, şunları kaydetti:

"Engelli avukatlarımız birçok engelli meslek sahibi gibi zorluklar yaşamaktadır. Adalet saraylarımızın birçoğu, birçok kamu binası gibi engellilerin beklentilerinden uzaktır. Engellilerin adalet hizmeti almasında karşılaştıkları engeller ise oldukça çoktur. Bu özel gün vesilesiyle tüm engellerin kaldırılması tek dileğimizdir. Çanakkale Barosu, bünyesindeki engelli meslektaşlarına olduğu gibi tüm engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılık taşımakta ve onları anlamaktadır. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımıza yönelik özveriyle faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere engelli tüm bireylere iyi dileklerimizi ve saygılarımızı sunar, engelsiz bir Türkiye ve dünya dileklerimizi paylaşırız."

- İl Genel Meclisi Başkanı Tekin'e ziyaret

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin'i ziyaret etti.

Tekin, ziyarette, İl Genel Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgi verip ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sırasında jandarmanın sorumluluk sahasında halkın huzur ve güvenini daha da arttırmak için neler yapılabileceği konusu görüşüldü.

- Bayramiç'te otomobillere zarar verilmesi

Bayramiç ilçesin7 otomobile zarar verilmesiyle ilgisi bulunduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar sonucu olayların zanlısı olduğu iddiasıyla S.K. ve G.G. gözaltına alındı. yakalandı.

Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

- Biga'da çeltik ekimine sınırlama

Biga ilçesinde, çeltik ekimine sınırlama getirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biga Çeltik Komisyonu Başkanlığının, su yetersizliği nedeniyle aldığı kararla çeltik ekimine sınırlama getirildiğini bildirdi.

Ceylan, Bakacak Barajı sulama kanallarının kapasitesinin yetersiz olması dolayısıyla barajın sulama havzasında kalan köylerde bu yıl komisyona kaydını yaptırıp ekim izni alınmış parseller haricinde yeni parsellere 2014 yılı için ekim izninin kesinlikle verilmeyeceğini kaydetti.

- Gençler, AIDS konusunda bilgilendirildi

Biga ilçesinde gençler, AIDS hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Dünya AIDS Günü kapsamında Biga Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından bir alışveriş merkezinde hastalığa dikkat çekilmesi amacıyla stant açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı da çalışmaya destek verdi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kunter Güleç, tüm gençleri AIDS hakkında doğru bilgi edinmeye davet ederek, "Türkiye'deki 10 gençten 9'u hastalı biliyor. Her 3 gençten 2'si HIV ile yaşayan kişilerle aynı ortamda bulunmaktan çekiniyor. Bu yüzden, gençleri HIV hakkında doğru bilgilere ulaşması konusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Unutmayınız ki ön yargıları ancak doğru bilgi yıkabilir" ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile