Çanakkale'de, Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasında yapılacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü' için, Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığınca görevlendirilen OCG Danışmanlık Kuruluşu yetkilileri, bölgede inceleme yaptı, oda ve borsa temsilcileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, Başkan İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Firma Yetkilisi Hironori Kuroki, 18 Mart 2017'de temelinin atılması planlanan köprü projesi ile ilgili bilgiler verdi.
Kuroki, 2014 yılında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale Boğaz Köprüsü'nde Japonlar ile ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu kapsamda projenin çevresel etkilerini araştırmak amacıyla Gelibolu’ya geldiklerini anlattı.
Bu toplantıdan önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesine gittiklerini ve projeye yakın yerlerde hangi tür hayvan ve bitkilerin olduğuyla ilgili bilgilendirildiklerini ifade eden Kuroki, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasında, bu araştırmanın bölgedeki balıkçılık sektörü, tarımsal üretim ve tarım alanları üzerine etkileri konularında bilgi almak için bulunduklarını söyledi.
Hironori Kuroki, dünyanın en uzun aralıklı köprüsünün halen Japonya'da bulunduğunu, Çanakkale'deki köprünün tamamlanmasıyla ülkelerindekinin yerini alacağını sözlerine ekledi.
Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen de üyelerin çoğunluğunu gıda, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren sanayicilerin oluşturduğunu söyledi.
Çanakkale'ye yapılacak her türlü yatırıma pozitif baktıklarını dile getiren Özen, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün kent ekonomisine çok önemli katkılarının olacağını dile getirdi.
Heyet, buradaki toplantının ardından Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay'ı ziyaret etti.
'Çanakkale 1915 Köprüsü'ne Doğru
Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığınca görevlendirilen OCG Danışmanlık Kuruluşu yetkilileri bölgede incelemelerde bulundu.