Çanakkale 2015 Yılında 5 Milyon Turist Bekliyor

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları’nın 100.

yılı olan 2015’te 5 milyon turist beklediklerini söyledi. Tuna, “Savaşa katılan 12 ülkenin dışında diğer ülkelerin liderleri ve dinî liderler davet edilecek. Belki Papa’nın da gelmesi düşünülebilir.” dedi.

Vali Tuna, düzenlediği basın toplantısında Çanakkale’de önemli gelişmeler olduğunu belirterek, şehre geleli henüz 6 ay olmasına rağmen gelişmesi, kalkınması, yatırımların artması ve turizmin gelişmesi açısından önemli ziyaretler yaptığını aktardı. 2015 yılı için çalışmalara ve görüşmelere başladığını kaydeden Tuna, “2015, Çanakkale için bir kez daha tarihin yazılacağı ama bu kez savaşla değil, barışla yazılacağı bir yıl olacak. Çanakkale 1915 ruhu barışla canlanacak. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyon düzenlenecek. Barış içinde ve güvenle yaşanabilir bir dünya için neden Çanakkale’de biraraya gelinmesin? Bu amaçla sizlerin de destek ve katkılarıyla, tüm Türkiye’nin desteğiyle barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin mesajını dünyaya Çanakkale’den haykıracağız. Ayrıca valilik olarak 2015 Çanakkale Savaşları`nın 100. yılı törenleri hakkındaki kanun tasarısı hakkında da çalışmalarımızı yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Çanakkale`yle ilgili çekilen ve çekilecek filmlerin yönetmen ve yapımcılarıyla zaman zaman görüştüklerini de belirten Vali Güngör Azim Tuna, bunların galalarının şehirde yapılmasını istedi. Tuna, “Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı ‘Çanakkale Çocukları’ filminin galası, 18 Mart 2012’de. Serdar Akar’ın yönetmeni olduğu ‘Çanakkale Savaşı’ ve Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ‘Çanakkale Zaferi’ filmlerinin galalarının da yine Çanakkale’de yapılması yönünde girişimlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca İsmail Günar’ın çekeceği `Seyyid Onbaşı` isimli belgesel filme desteğimiz olacaktır.” dedi.

Vali Tuna, 2015 yılında duble yollarını tamamlamış, otoyol ve çevre yollarını bitirmiş, Çanakkale Viyadüğü kurulmuş ve Troya Müzesi tamamlanmış olarak 5 milyon turist hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile