Çanakkale Belediye Baskani Muharrem Erkek, 23 Nisan'da Koltugunu Çocuklara Devretti

Çanakkale Belediye Baskani Muharrem Erkek, 23 Nisan'da Koltugunu Çocuklara Devretti

Çanakkale’de 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde CHP’den Çanakkale Belediye Baskani seçilen Av. Muharrem Erkek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda, baskanlik koltugunu ögrencilere devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen ve geleneksel hale gelen, çocuklarin temsili olarak yönetici koltuguna oturmalari töreni, Çanakkale Belediyesi Baskanlik makaminda da gerçeklesti.

Çanakkale Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek, Baskanlik makaminda 18 Mart Ilkokulu 2’nci sinif ögrencisi Bella Sik (8) ile Atam Kres’ten Hayal Dara’yi (5) agirladi. Ögrenciler Bella Sik ve Hayal Dara, Baskan Muharrem Erkek’e çiçek takdim etti. Baskan Erkek, ögrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutladi. Erkek, ögrencilere bugünü nasil geçireceklerini sordu. Ögrenciler ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramiyla ilgili yapilacak olan etkinliklere katilacaklarini belirtti.

Ardindan temsili olarak Atam Kres’ten Hayal Dara ile 18 Mart Ilkokulu 2’nci sinif ögrencisi Bella Sik temsili olarak Baskanlik koltuguna oturdu. Baskanlik koltugunu emanet alan çocuklar, istek ve temennilerini Baskan Erkek’e iletti. Baskanlik koltuguna ilk olarak Atam Kres ögrencisi Hayal Dara oturdu. Hayal, bir süre önce kordonda gördügü Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek’e, ’Ben baskan olacagim’ demistim. 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda temsili olarak Belediye Baskani oldu. 18 Mart Ilkokulu 2’nci sinif ögrencisi Bella Sik, büyüyünce Avukat sonrasinda ise Belediye Baskani olmak istedigini belirterek, çocuklar için daha fazla parklar ve spor salonlari yaptiracagini, kantinlerde daha saglikli ve ucuz ürünler getirecegini, kaybola hayvanlar için arama ekipleri olusturacagini söyledi.

Baskan Erkek, bu talimatlarinda not alinmasini istedi.

Çanakkale Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek, bugün 23 Nisan ve harika bir gün oldugunu belirterek, “Çocuklar çok mutlu. Onlari mutlu görünce, onlar gülümseyince bizde çok mutlu oluyoruz. Çok özel bir gün çünkü, Cumhuriyetimizin kurucusu, degismez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagani ve dünyanin ilk çocuk bayrami armagan edildigi dönemde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açildigi gün bugün. Türkiye Büyük Millet Meclisi bagimsizligimizin, özgürlügümüzün, gelecegimizin simgesi. Çünkü önce biz meclisimizi açtik. Meclisimizle birlikte kurtulus mücadelesinin gerçeklestirdik. Gazi Meclis’le Cumhuriyetimizi kurduk. O yüzden Atatürk özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açildigi bugün 23 Nisan’i çocuklara bir bayram olarak armagan etti. Bizde Çanakkale’de çocuklarimizin mutlu olmalari, gülümsemeleri için kentteki tüm yasam alanlarini daha güvenli, eglenceli, keyifli hale getirecegiz. Onlar için egitici, ögretici, önemli projelere, çalismalara imza atacagiz. Çocuk meclisimizi kuracagiz. Oyunca müzelerimizi yapacagiz. Parklarimizi daha iyi bir noktaya getirecegiz. Onlarin iyi egitim almalari için kreslerimizde, diger merkezlerimizde hayata iyi hazirlanmalari için her türlü çabayi gösterecegiz. Çünkü onlarin topluma yararli bireyler olarak yetismesi, iyi egitim almalari, saglikli büyümeleri, ülkemizin aydinlik gelecegi için en önemli yatirim. Onlari çok seviyoruz. Bugün Çanakkale’mizin güzel çocuklariyla birlikte güzel etkinliklerde her beraber olacagiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile