Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek için Hollanda, Avustralya, Brezilya, Almanya, İrlanda, Amerika, İspanya, İtalya, Yeni Zelanda, Türkiye ve İngiltere'den gelen 140 profesyonel ve amatör yüzücü öğle saatlerinde otobüslere binerek Kilitbahir motoru ile yüzmeye başlayacakları nokta olan Eceabat ilçesine geçti. Denizde üşümemek için sahilde vücutlarına vazelin süren sporcular daha sonra tabanca ile startın verilmesi ile denizde müthiş yarışa başladılar. Lord Byron'dan 200 yıl sonra yeniden aynı gün
gerçekleştirilen etkinlikte Eceabat'tan denize giren Hollanda, Avustralya, Brezilya, Almanya, İrlanda, Amerika, İspanya, İtalya, Yeni Zelanda, Türkiye ve İngiltere'den gelen 140 profesyonel ve amatör yüzücü yaklaşık 4 millik mesafeyi kat ederek Çanakkale'de lodos önünde yüzmeyi tamamlamak için çaba sarfettiler. Denizdeki şiddetli akıntı ve rüzgar sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşayan sporcular kendilerine yön veren 41 tekne refakatinde sahile doğru yüzmeye başladılar. Güvenlik açısından Çanakkale
Boğazı'nın da 3 saat deniz trafiğine kapatıldığı yaklaşık 1,5 saat süre ile sınırlandırılan etkinlikte 4 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçemeyenler ise teknelere alınmak zorunda kalındı. Etkinlik sonunda 1 saat 26 dakika 52 saniyeyle Colin Hill sahile ilk çıkmayı başaran kişi oldu.
Çanakkale Boğazını yüzerek geçmek için değişik ülkelerden gelen turistler ise akıntı ve deniz suyunun soğuk olması sebebiyle zorluk yaşadıklarını belirterek, 200 yıl sonra Lord Byron gibi boğaza yüzerek geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
Organizasyonu gerçekleştiren Wilusa Seyahat Acentesi'nin yetkilisi Sevil Demir ise bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri etkinliğin önemine değinerek, "Çanakkale'de her yıl Nisan ayı içerisinde Anzak törenleri yapılıyor. Bu etkinlikler dışında bizler de Çanakkale'de turizmi hareketlendirmek için değişik etkinlikler yapmayı düşündük. Her yıl 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen boğazı yüzerek geçme yarışmasının dışında şimdi de 3 Mayıs 1810 tarihinde Lord Byron'un Hero ile Leandros efsanesinin erkek kahramanı Leandros gibi, Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçtiği günkü etkinlikte olduğu gibi aynı güzergahı izleyerek 11 ülkeden farklı sporcumuzun boğazı yüzerek geçmelerini sağladık. Lord Byron'dan 200 yıl sonra yeniden aynı gün gerçekleştirilen etkinlikte Eceabat'tan denize giren Hollanda, Avustralya, Brezilya, Almanya, İrlanda, Amerika, İspanya, İtalya, Yeni Zelanda, Türkiye ve İngiltere'den gelen 140 profesyonel ve amatör yüzücü yaklaşık 4 millik mesafeyi kat ederek Çanakkale'de lodos önünde yüzmelerini tamamlamaya çalıştılar" dedi.
Çanakkale Boğazı'nda Müthiş Yüzme Yarışı
11 farklı ülkeden 140 sporcu Çanakkale'de düzenlenen bir organizasyonla 200 yıl önce 3 Mayıs günü Lord Byron'un yaptığı gibi Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmeyi denedi.