Iyi Tarim Uygulamasi, çevre, insan ve hayvan sagligini koruyan tarimsal üretim yöntemlerini tesvik ederek, dogal kaynaklarin sürdürülebilirligini ve ürün güvenligini saglamayi hedefliyor.
Son yillarda kimyasal madde kullaniminin artmasiyla birlikte gida güvenligi endiseleri arttirdi. Bu kapsamda Tarim ve Orman Bakanligi, Iyi Tarim Uygulamasi ile üreticilere daha saglikli ve güvenilir gida üretimini ögretmeyi ve tüketicilere güvenli gida sunmayi amaçliyor.
Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli ekipler, Ezine ilçesinde gerçeklestirdikleri egitimlerle üreticilere Iyi Tarim Uygulamasi prensiplerini ögretiyor. Egitimler kapsaminda is güvenligi, ilk yardim ve bitki koruma ürünleri uygulama belgesi konularinda da bilgilendirme yapildi.
Bu egitimlerle birlikte, Çanakkale’de tarimsal üretimin kalitesini artirmak ve çevre dostu tarim uygulamalarini yayginlastirmak hedefleniyor.
2024 yili içerisinde 175 üretici 10 farkli tür ürün ile toplam 13.301 da alanda bitkisel üretim yapiyor.
Çanakkale'de 13 Bin 301 Dekar Alanda Bitkisel Üretim Yapiliyor
Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü, kirsal alanda Iyi Tarim Uygulamalarini yayginlastirmak amaciyla üreticilere egitim vermeye devam ediyor.