Çanakkale’de 23 Nisan Coşkusu

Çanakkale’de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çanakkale il merkezinde olduğu gibi ilçelerde de coşkuyla kutlandı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde bu yıl 93. sü Kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri çelenk koyma merasimiyle başladı.

Lapseki kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı önderliğinde gerçekleşen çelenk merasimi Hükümet Konağı Bahçesi Atatürk Büstü önünde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş öğrenciler eşliğinde Atatürk Büstüne çelenk bıraktı. Bir dakikalık saygı duruşunun yapılmasının ardından okunan istiklal marşı sonrasında ilk program sona erdi. Ardından İlköğretim Okulu öğrencileri Halk Oyunları Eğitmeni Makbule Alım önderliğinde yöresel kıyafetlerle sahne aldı. Türküler ve şarkılar eşliğinde Oyunlarını sergileyen minik öğrenciler izleyicileri büyüledi. Etkinliklerin düzenlendiği Pazar meydanına akın eden yüzlerce vatandaş öğrencilerin gösterisini izledi. Program sonunda şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Biga’da da törenlerle kutlandı. Törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadri Boz, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, Okul Müdürleri, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Bayrağı göndere çekildi. Çocuklar tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, jimnastik ve step gösterileri sunuldu. İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen kültürel ve sosyal etkinlik ile sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, İzci guruplarının gösterileri ile sona erdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yılı Gelibolu’da coşkuyla kutlandı. İlçedeki ilk tören, 2. Kolordu Komutanlığı Karargah binası önündeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu tarafın çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Daha sonra törenlere yeni bayram yönetmeliği uyarınca her okul kendi okulunda kutlamak üzere okullarında hazır bulundu.

İlçedeki okullardan Gazi Süleyman Paşa İlköğretim Okulunda tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından okul müdürü Abdurrahman Avcı günün anlam ve önemi belirten konuşmasında, "yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Avcı'nın konuşmasının ardından, öğrencilerin şiirleri okundu ve ana okulu öğrencilerinin oyunları sergilendi. Buradaki törene Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zeren ve öğrenci velileri katıldı.

Piri Reis İlkokulundaki törende konuşan okul müdür yardımcısı Fahri Aslan, "Ulusal egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu tüm dünyaya haykırdığı, Türk Milletinin tarihi seyri içerisinde bir dönüm noktası olan çok önemli bir günü kutluyoruz" dedi.

Bu konuşmanın ardından şiirler ve yapılan gösteriler ile kutlamalar sona erdi. Buradaki törene ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve öğrenciler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ayvacık ve Çan ilçelerinde de törenlerle kutlandı. Çan'daki törenlerde sadece Milli EĞitim Müdürlüğü ve Ak parti ilçe başkanlığı çelenkleri olması dikkat çekti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile