Çanakkale'de Ayse Korur Davasinda Gerekçeli Karar Açiklandi

Çanakkale'de Ayse Korur Davasinda Gerekçeli Karar Açiklandi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bosanma asamasindaki esi Ayse Korur’u (38), kayinpederinin evinde av tüfegiyle vurarak öldürüp, sosyal medyadan ’gururlu hissediyor’ paylasimi yapan tutuklu sanik Gencay Korur’a (41) verilen agirlastirilmis müebbet hapis cezasinin gerekçeli karari açiklandi.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bagli Sefersah Mahallesi Çay Sokak’ta 9 Agustos 2022 tarihinde meydana gelen olayda Gencay Korur, bosanma asamasinda oldugu esi Ayse Korur’u kayinpederinin evinde tüfekle vurdu. Yaralanan Ayse Korur, Ezine Devlet Hastanesi’nde yapilan müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Cinayetin ardindan Gencay Korur, Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ve Izmir Dikili Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltina alindi. Çanakkale Il Emniyet Müdürlügüne getirilen Gencay Korur, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Çanakkale 3’üncü Agir Ceza Mahkemesinde davanin karar durusmasi görüldü.

Tutuklu sanik Gencay Korur, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmada hazir bulunurken, Ayse Korur’un yakinlari da durusmaya katildi.

Mütalaasini açiklayan savci, Gencay Korur için agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istedi. Korur ise, “Yaptiginizin adil yargilanma olmadigini düsünüyorum. Mütalaayi kabul etmiyorum” dedi.

Verilen aranin ardindan karar açiklandi. Hakim tarafindan açiklanan kararda tutuklu sanik Korur, ‘ese ve kadina karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

14 sayfalik gerekçeli karar açiklandi

Davaya iliskin ise açiklanan 14 sayfalik gerekçeli kararda, olay günü sanigin ilk önce olay yerinde bulunan evin bahçesinin içindeki hurda araca tüfegi biraktigi, ardindan saklandigi ve evi izledigi ifade edildi. Sanik Gencay Korur’un, o sirada telefonla konusmak için evin disina çikan Ayse Korur’u gördügü, ailesi eve girdiginde harekete geçtigi belirtildi. Sanik Korur’un evin dis penceresinden içeriye hedef gözeterek Ayse Korur’a dogru tüfekle tek el ates edip, agir yaralayip, ölümüne neden oldugu da gerekçeli kararda ifade edildi. 10 Agustos 2022 tarihli olay yeri inceleme raporunda, evin tek katli oldugu ve sadece bir odasi bulundugu ve tüfekten atilan saçmalarin evin farkli yerlerine isabet ettigi, kartusun olay yerinde oldugu, tüfegin ise olmadigi, daha sonrasinda ise olay yerinden kaçan sanik Korur için yakalama karari çikartildigi, mobil telefonun sinyal bilgilerinin takip edilerek 11 Agustos 2022 tarihinde Izmir’in Dikili ilçesinde olayda kullanilan tüfekle beraber yakalandigi da kararda belirtildi.

Korur’un olayda kullandigi pompali tüfegin incelenmesi sonucunda, alinan swaplarda atis artiklari çiktigi ve olay yerinde bulunan bos kartusun bu tüfekten atildiginin sabit oldugu ifade edilerek, bilirkisi raporunda ise sanigin telefonu incelenmis olup savunmasinda geçtigi üzere Ayse Korur’un kendisini aldattigina dair mesaj kayitlari ve ekran görüntülerinin yer almadigi, aksine sanigin bir baska kadinla yazismasinin oldugu sonucuna varildigi belirtildi. Adli Tip Raporu’nda Ayse Korur’un silah saçma taneleriyle yaralanmasina bagli olarak beyin kanamasi ve beyin doku harabiyeti sonucu öldügünün anlasildigi belirtildi.

Gerekçeli kararda sanik Korur’un esi sadakatsiz oldugu için eylemi gerçeklestirdigini savunduguna dikkat çekilip, "Sanik mahkememiz huzurunda verdigi beyaninda ’Ses gelince esim beni fark etti. Korkma dedim. Bana neden geldin diye sordu. Ben de senin için geldim, hadi gidelim. Neden böyle yapiyorsun? Hani sen tövbe etmistin? Adamlarla konusuyorsun ama ben seni dinledim’ dedim. O da bana ’madem bunlari biliyorsun boynuzlusun, niye geliyorsun’ dedi ve yüzüme tükürdü. Ben de ona ’kizima seni adamlara satacagim’ dedin mi diye sordum. Ayaga kalkip eve gitmeye basladi.

Eve giderken dönüp, bana küfretti. ’Biktim sizden Allah sizin belanizi versin’ dedi ve eve girdi. Ben de kendimi tutamadim. Tüfegi aldim evin içine direkt ates ettim’ beyaninda bulunmus. Ancak, Ezine Cumhuriyet Bassavciligi’nda 11 Agustos 2022 tarihli beyaninda böyle bir olaydan bahsetmedigi, buna göre sanigin haksiz tahrik indiriminden yararlanabilmek için savunmalarini degistirdigine kanaat getirilmis, sonradan degistirdigi bu beyanlarina da mahkememizce itibar edilmemistir" denildi.

Diger taraftan, gösterilen delillere ve sanigin savunmalarina göre olayin ani bir kastla gelistigi, olay yerine gitmeden önce yaptiklarina ve içinde bulunduklari ruh hallerine dair herhangi bir delilin dava dosyasinda bulunmadiginin anlasildigi için sanik hakkinda tasarlama hükümlerinin uygulanmadigi gerekçeli kararda yer buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile