Çanakkale'de Çevreye Kirletici Yüksek Tesislerin Kurulmasına İzin Verilmeyecek

Çanakkale’de İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içinde Çevreye Kirletici Yüksek Tesislerin kurulmasına izin verilmeyecek.


Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mahalli Çevre Kurulunun kent sınırları içinde çevreye kirletici etkisi yüksek tesis kurulmamasına yönelik karar aldığı belirtildi. Açılamada, “Son yıllarda Çanakkale’de çevreye kirletici etkisi yüksek tesislerin kurulmasına yönelik taleplerin artması üzerine, konu Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın Başkanlığında gerçekleştirilen Mahalli Çevre Kurulunda değerlendirilmiştir. Konu ile ilgili kurumların temsilcileri bir araya gelerek ön değerlendirme raporu hazırlamış ve bu rapor İl Mahalli Çevre Kuruluna sunulmuştur. İl Mahalli Çevre Kurulunda Kuzeyde Marmara denizi sınırındaki Lapseki ilçesi, Alpagut köyü, Alpagut deresinin denize birleştiği noktadan başlayan, Güneyde Çan ilçesi, Kocalar Köyü Karaağaçlı Tepe ile Çan ilçesi Küçüklü köyünden geçen, Doğuda il sınırımızın bittiği Yenice ilçesi Subaşı Kaya tepesinde son bulan bir sınır çizilerek, bu sınırın batı ve güneyinde kalan ilimize ait bölge sınırları içerisinde (Bozcaada ve Gökçeada dahil) Çevre Kanununca Alınması Gereken izin ve lisanslar hakkındaki yönetmelik gereği Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Faaliyetler listesinde yer alan faaliyetlerin kurulumuna izin verilmemesine karar verilmiştir.
Söz konusu İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içinde kalan yaklaşık 867 bin 349 hektarlık alanda ilgili Yönetmelik listesinde yer alan Çevreye Kirletici Yüksek Tesislerin kurulmasına izin verilmeyecektir. Kurulması yasaklanan Çevreye Kirletici Etkisi yüksek Tesisler arasında Termik Santraller, Çimento Fabrikaları, Demir Çelik Fabrikaları, Kok Fırınları, Ham Petrol Üretim Tesisleri, Asbest Üretim Tesisleri, Entegre Kimya Tesisleri, Kâğıt Hamuru Üretim Tesisleri gibi tesisler yer almaktadır” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile