Çanakkale'de Degeri 2 Milyon TL Olan Akivades Ele Geçirildi

Çanakkale'de Degeri 2 Milyon TL Olan Akivades Ele Geçirildi

Çanakkale’de Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi baglisi ekipler tarafindan gerçeklestirilen operasyonda 108 çuval, yaklasik bin 500 kilogram agirliginda, piyasa degeri 2 milyon liraya yakin olan akivades (kum midyesi) ele geçirilirken, yasa disi nakli gerçeklestirmeye çalisan 7 sahis yakalandi.

Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi ve Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan müsterek bir çalisma kapsaminda, yasa disi olarak istihsal edilmis akivadeslerin (kum midyesi) Izmir’den kara yoluyla Çanakkale’ye getirilecegi ve buradan da balikçi teknesi ile Yunanistan’a kaçirilacagi ögrenildi.

Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi bagli ekipler tarafindan 29 Nisan 2023 tarihinde saat 02.00 sularinda gerçeklestirilen operasyonda, yasa disi olarak istihsal edilmis akivadeslerin kara aracindan balikçi teknesine yüklenmesi sirasinda suçüstü yapildi. Operasyonda 108 çuval yaklasik bin 500 kilogram agirliginda ve piyasa degeri yaklasik 2 milyon TL olan akivades ele geçirilirken, yasa disi nakli gerçeklestirmeye çalisan 7 sahis yakalandi.

Ele geçen akivadesler canli olmalari nedeniyle denize iade edilirken, yakalanan 7 kisiye toplamda 116 bin TL idari para cezasi uygulandi.

Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligina bagli unsurlar tarafindan, mavi vatan denizlerdeki ekosistemin gelecek nesillere aktarilabilmesi de dahil olmak üzere, her türlü yasa disi faaliyetle mücadeleye 24 saat esasina göre devam edilecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile