Çanakkale'de Göçmen Kaçakçiligi Operasyonlarinda 10 Organizatör Tutuklandi

Çanakkale'de Göçmen Kaçakçiligi Operasyonlarinda 10 Organizatör Tutuklandi

Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince son 1 ayda düzenlenen operasyonlarda 10 organizatör tutuklandi. Suça karistigi tespit edilerek Türkiye’den yasadisi yollardan Yunanistan’in Midilli Adasina geçmeye çalisan Afganistan uyruklu 214 kaçak göçmen hakkinda islem yapildi. 250 kaçak göçmen ise Ayvacik ilçesindeki Yabancilari Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince 1 Kasim-1 Aralik tarihleri arasinda göçmen kaçakçiligi suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanmasina yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda organizatörlük yaptigi tespit edilen 17 süpheli hakkinda yasal islem yapildi. Organizatörden 10’u tutuklandi. 3 organizatör adli kontrol sartiyla, 3 organizatör ise savcilik karariyla serbest birakildi. Firari olan 1 süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Operasyonlarda 14 araç, 37 can yelegi, 33 sambrel, 8 el hava pompasi, 9 can simidi ve 83 bin 600 TL, 110 Amerikan Dolari ve 20 Euro ele geçirildi. Suça karistigi tespit edilerek Türkiye’den yasadisi yollardan Yunanistan’in Midilli Adasina geçmeye çalisan Afganistan uyruklu 214 kaçak göçmen hakkinda adli islem yapildi. 250 kaçak göçmen ise Ayvacik ilçesindeki Yabancilari Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Öte yandan, operasyonlarda hakkinda Türk vatandasi veya yabancinin yurtdisina çikmasina imkan saglamak suçundan arama karari bulunan 3 süpheli yakalandi. Süphelilerden, 2’si tutuklandi. 1 süpheli ise savciliktan serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile