Deniz Müzesi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Bekir Karlık, bilgi aktarımının önemine değinerek, “Bilgi sevgi gibidir. Paylaştıkta çoğalır. Bilgiyi paylaşmazsanız dost edinemezsiniz. İnternet de bu sebeple bilginin aktarılmasında çok önemli bir yeri tutuyor. Ancak İnternetin kullanılması sırasında da çok dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
Karatay Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Okatan da yaptığı konuşmada 20. yüzyılın en büyük icadının İnternet olduğunu belirterek, “Bilginin son derece hızlı yayıldığı bir ortamda İnternetin önemi çok daha artıyor. Ancak burada önemli olan en önemli nokta İnternetin kötü amaçlı kullanılmamasıdır. İnternet kötü amaçlı kullanıldığında yuvalar dahi dağılabiliyor” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise bilgiye ulaşmada İnternetin doğru kullanılmasının gerektiğini belirterek, “Üniversitede hocaların bilgilerini öğrencilere aktarırken çok cimri olduğuna inanıyorum. Bakın İnternette Google’ye bir şey sorduğunuzda size doğru yolu gösteriyor. Hatta yanlış yazdığınızda sizi uyarıyor. İnternette en büyük sorunlardan biri ise kullanım sorunu. Bir bilgiye ulaşmak için birkaç dakika bilgisayar başında kalanlar daha sonra sanal oyunlara dalıp kendilerini unutabiliyor. Bütün zamanlarını da burada boşuna geçirebiliyorlar” dedi.
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dinçay Köksal da yaptığı konuşmada telekomünikasyon da yaşanan hızlı değişime değinerek, “1980’li yıllarda telefonla şehirlerarası bir yeri aradığımızda yazdırır ve saatlerce beklerdik. Şimdi İnternet çağında herkes bilgisayar ekranından anında görüntülü dahi haberleşebiliyor. Bu çok önemli gelişim. Ancak şu da bir gerçek ki bu gelişim pek çok değerimizi de kaybetmemize neden oldu. Kaybettiğimiz bu değerlerimizi yeniden kazanmamız şart” dedi.
Konferansa Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Bekir Karlık, Karatay Üniversitesi’nden Prof: Dr. Ali Okatan, Mevlana Üniversitesi’nden Doç. Dr. Halis Altun, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dinçay Köksal, Bayreyn Üniversitesi’nden Prof. Dr. Teoman Ayhan, Mevlana Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İhsan Ömür Bucak, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Betül Saraç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ve Çanakkale Kent Konseyi Web Vizyon Çalışma Grubu Yetkilisi Servet Senyücel katıldı.
Deniz Müzesi’ndeki açılışın ardından konferans Onsekiz Mart Üniversitesi’nde devam etti. Koneransta “Mühendislikte Bilişimin Önemi”, “Eğitimde Bilişimin Önemi”, “E-Hastane Uygulamaları ve Gelişmeler”, “Hukuk ve Bilişim”, “İnsansız Bankacılık”, “İngilizce Eğitimi ve Bilişim” ile “Tıp ve Bilişim” konuları ele alındı.
Çanakkale’De İnternet Haftası Etkinlikleri…
Çanakkale Kent Konseyi Web Vizyon Çalışma Grubu’nun İnternet Haftası kapsamında gerçekleştirdiği “2. Uluslararası Bilişim Konferansı” Türkiye ile Bahreyn’den gelen öğretim görevlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.