Çanakkale'de Kabotaj Bayrami Kutlandi

Çanakkale'de Kabotaj Bayrami Kutlandi

Çanakkale’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami, düzenlenen törenle kutlandi. Deniz sehitleri anisina Atatürk Aniti’na ve Çanakkale Bogazi’na çelenk birakildi. Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’ne ait römorkörler, Bogaz’da su gösterisi gerçeklestirdi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalari nedeniyle ilk tören saat 09.00’da Cumhuriyet Meydani’nda düzenlendi.

Törene, Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutani SG.Yb. Ercan Oran, Belediye Baskan Vekili Nurcan Bingöl, Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici, gemi acentalarinin yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari katildi.

Çanakkale Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici’nin Atatürk Aniti’na çelenk koymasiyla baslayan tören, Saygi Durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti. Çanakkale Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici törende yaptigi konusmada, “Bagimsizligimizin kazanilmasindan sonra 1 Temmuz 1926’da yürürlüge girer Kabotaj Kanunu ekonomik bagimsizligimizin kazanilmasinda önemli bir mihenk tasi olarak cumhuriyet tarihimizdeki yerini almistir. Bu kanun ile denizlerimizdeki ve limanlarimizdaki ticaret hakki yeniden düzenlenmis ve yabancilarin elinde bulunan karasularimizdaki ticaret ve seyir sefer hakki Türk vatandaslarina verilmistir. Bu itibarla denize dönen her gücün ve her gönlün bu ülke için kazanç olmasi adina Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni bütün halkimizla beraber tutmamaktayiz. Tarih boyunca denizlere hakim olan milletlerin dünyaya hakim olduklari bilmektedir. Bu dönemde denizciligi sevmek, denizleri korumak ve gençlerimize deniz sevgisini ögretmek Türk milletinin sorumlulugundadir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söyledigi gibi ‘yolunda yürüyen bir yolcunun yalniz ufku görmesi kafi degildir. Muhakkak bu ufkun ötesinde görmesi ve bilmesi lazimdir’. Bu sözü pruvamiz olarak alip ülkemizin dünya denizciliginde söz sahip olmasi yönünde emin adimlarla ilerlemesi için hep birlikte denizciligimize gereken imani vermeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki törenin ardindan Çanakkale Bogazi’ndaki törene geçilirken katilimcilar, feribot ile denize açildi. Deniz sehitleri anisina Vali Ilhami Aktas, Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Belediye Baskan Vekili Nurcan Bingöl ve Liman Baskani Mehmet Kürsat Biçici tarafindan bogaza çelenk birakildi. Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’ne ait römorkörler ile havaya su sikilip bogazda görsel sölen gerçeklestirildi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ile Deniz Polisi botlari kutlamalara eslik etti.

Program çerçevesinde Yat Limani’nda temizlik çalismasi gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile