Çanakkale'de Korkutan Orman Yangini

Çanakkale'de Korkutan Orman Yangini

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bagli Tavakli köyünde orman yangini çikti. Yangin ekiplerin müdahalesiyle kontrol altina alinirken, Tavakli köyü Muhtari Ender Sengül, yanginda sabotaj oldugunu iddia etti.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bagli Tavakli köyünde bugün saat 21.30 siralarinda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangini çikti. Tavakli Iskelesi ile Tavakli köyü arasindaki ormanlik arazi içerisinde duman ve alevleri gören vatandaslar durumu ALO 177 Orman Yangin Ihbar Hattina bildirdi. Yangina ilk müdahaleyi köylüler yapti. Daha sonra yanginin çiktigi alana çok sayida Orman Bölge Müdürlügü’ne ait arazözler sevk edildi. Ekipler, kisa sürede yangini kontrol altina aldi. Yangina müdahale eden arazözlerden bir tanesi devrildi. Kazada yaralanan olmadi.

Sabotaj iddiasi

Kisa sürede kontrol altina alinan orman yangininda yaklasik 10 dönüm çamlik arazi zarar gördü. Yanginin orman içerisinde dogrudan çiktigini ifade eden Tavakli Köyü Muhtari Ender Sengül, “Yanginin kontrol altina alindi. Herhangi bir sikinti yok. Yangin, çamligin ortasindan ateslenmis. Sabotaj olarak görülüyor. Baska türlü olmasinin imkani yok. Yol kenarindan degil, çamligin ortasindan ateslenmis. Köy halkiyla birlikte ilk müdahaleyi yaptik” dedi.

Yanginin çiktigi alana Çanakkale Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel ve Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçoglu de gelerek çalismalari yerinde inceledi.

Çam agaçlarinin yer aldigi orman arazisinde sogutma çalismalari sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile