Çanakkale'de Ögrenciler, Hayvanlara Ilk Yardimi Ögrendi

Çanakkale'de Ögrenciler, Hayvanlara Ilk Yardimi Ögrendi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla Iliskiler ve Tanitim programi ögrencileri, hayvanlara ilk yardimin nasil yapilmasi gerektigiyle ilgili konferans düzenledi. Sosyal sorumluluk projesi olarak ders çerçevesinde gerçeklesen konferansa Veteriner Hekim Görkem Bakir ve Sigortaci Alparslan Burak Sütlas konusmaci olarak katildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcilik Bölümü Halkla Iliskiler ve Tanitim Programi ögrencileri, sosyal sorumluluk dersi çerçevesinde hayvan haklarina bilinç saglamak amaciyla ’Patilere Umut’ isimli bir proje gerçeklestirdi. Projenin ilk ayaginda Çanakkale Belediyesi Kedi Köyü’nde evleri boyayan ögrenciler, projeyi hayvanlara ilk yardim konferansi ile tamamladi. Çanakkale Kent konseyi Hayvan Haklari Çalisma Grubu, Çanakkale Mor Pati Dernegi üyeleri, Kizilay gönüllüleri ve üniversite ögrencilerinin katildigi konferans sonunda, katilimcilara hayvan mamasi ile hayvanlarda ilk yardimin önemini anlatan anahtarlik ve kalem hediye edildi.

Havan sagligi, hayvan haklari ve acil durumlarda neler yapilmasi gerektigine iliskin farkindalik olusturmayi planlayan Halkla Iliskiler ve Tanitim Programi ögrencileri Cansu Azili, Tugba Sayi, Dilara Eslem Rahmet ve Sila Tercan, Patilere Umut Sosyal Sorumluluk Projesi’ni hayata geçirdiler. Projede ilk olarak Çanakkale kedi köyündeki evleri boyayan ögrenciler, Çanakkale Belediyesi Yesil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasi nikah salonunda düzenlenen konferansla projeyi tamamladi.

Hayvanlara ilk yardim uygulamali anlatildi

Konferansta ilk olarak Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Görkem Bakir, hayvanlarda acil durumlarda neler yapilmasi gerektigini anlatti. Kaza aninda hayvanlara nasil müdahale edilecegi ve nasil sargi yapilacagini bir köpek oyuncagi üzerinde uygulamali olarak gösteren Veteriner Hekim Bakir, bazi çiçek veya çikolatalari yediklerinde zehirlenebilen hayvanlara, zehirlenme durumunda neler yapilmasi gerektigini de aktardi.

Hayvanlarin yaralandigi kazalar da sigortalari çerçevesinde degerlendirildi

Ilk yardimin yani sira hayvanlarin haklariyla bilgi de verilen konferansta Metin Sigorta Sahibi Sigortaci Alparslan Burak Sütlas, hayvanlarin sigorta sekillerine iliskin bilgiler verdi. Evcil ve çiftlik hayvanlarinin sigorta ile koruma altina alinabildigini anlatan Alparslan Burak Sütlas, trafik kazalari ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigine iliskin görüslerini aktardi. Özellikle sokak hayvanlarinin karistigi kazalarda veterinere götürülen hayvanin tedavi masraflarinin sigortalar tarafindan karsilanmasi ile ilgili bilgiler de aktaran Sütlas, sürücülere poliçelerinde hayvanlarin karistigi kazalari karsilayip karsilamadigi tavsiyesinde bulundu.

Konferans sonunda ders sorumlusu Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Onur Bayram tarafindan, Veteriner Hekim Görkem Bakir ve Sigortaci Alparslan Burak Sütlas’a tesekkür belgesi takdim edildi. Proje, konferansa katilanlarin günün anisina fotograf çektirmesi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile