Çanakkale'de Öldürüldü, Bursa'daki Kimsesizler Mezarligindan Çikti

Çanakkale'de Öldürüldü, Bursa'daki Kimsesizler Mezarligindan Çikti

Çanakkale jandarma ekipleri 10 yil önce islenen ve faili meçhul olarak rafa kaldirilan cinayet dosyasinin sirrini çözdü.

Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü ekiplerince, 4 ay süren titiz çalismalar sonucunda 10 yil önce öldürülen Z.C.’nin cinayeti olayina karistiklari tespit edilen 9 süpheli, safak operasyonuyla gözaltina alindi. Safak vakti operasyon ani nefesleri kesti.

Içisleri Bakanligi tarafindan faili meçhul cinayetlerin aydinlatilmasi çalismasi kapsaminda Çanakkale Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü ekiplerince 10 yil önce öldürülen Z.C.’nin cinayeti 4 ay süren titiz çalisma sonucunda aydinlatildi. Olaya karistigi tespit edilen 9 süpheli safak operasyonuyla gözaltina alindi.

16 Agustos 2014 tarihinde Lapseki ilçesine bagli Balcilar köyü Kuruçesme mevkiinde kimligi belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Ihbar üzerine bölgeye giden ekipler, yaptiklari çalismalarda cesedin kimligini ve olayin süphelilerini tespit edemedi. Cinayet sorusturmasi belli süre sonra faili meçhul dosyasi olarak raflarda yerini aldi.

Içisleri Bakanligi tarafindan faili meçhul cinayetlerin aydinlatilmasi çalismalari kapsaminda maktulün kimliginin ve olayin süphelilerinin tespit edilmesi için Çanakkale Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Çanakkale Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü tarafindan olusturulan özel ekip tarafindan dosyanin aydinlatilmasi için 10 sene sonra yeniden sorusturma baslatildi. Ekipler tarafindan 4 ay süren çalismalar sonucunda Bursa Büyüksehir Belediyesi Kimsesizler Mezarligi’na defnedilen maktulün Istanbul Adli Tip Kurumu DNA Veri Bankasi’nda bulunan DNA örnekleri ile tespit edilen süpheli sahislardan alinan DNA örneklerinin eslestirilmesi sonucu kimligi belirsiz erkek cesedinin Z.C. oldugu tespit edildi.

Kimligi tespit edilen Z.C. ile baglantili olabilecegi degerlendirilen süpheliler üzerinde yapilan saha çalismalari, teknik takip, HTS ve DNA eslestirmesi sonucu, ‘kasten öldürme’ olayini gerçeklestiren, suça istirak ve yardim ettigi tespit edilen Çanakkale’de 8, Istanbul’da 1 olmak üzere toplam 9 süpheliye yönelik 19 Nisan tarihinde es zamanli safak operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda öldürülen Z.C. ile birçogu akraba olan M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y. yakalanarak gözaltina alindi. Süpheli sahislarin jandarmada alinan ifadelerinde olayin 10 Agustos 2014 tarihinde Çanakkale merkezinde kendilerine ait bir is yerinde meydana geldigi, öldürülen Z.C.’nin ayni günün gecesinde geç saatlerde isyerindeki bir haliya sarilarak, zanlilara ait araç ile Lapseki ilçesine bagli Balcilar köyü Kuruçesme mevkiinde uçurumdan atildigi, maktulün asiri alkol almasi aile içerisinde es ve çocuklarina karsi siddet uyguladigi, ailenin kazancini eglence mekanlarinda harcadigi, çevredeki kisilere iddiaya göre tacize varan davranislarda bulundugu, olay gününde de is yerine tartisama sonucunda olayin meydana geldigi ögrenildi.

Süpheliler jandarma islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile