Çanakkale'de Otomobille Kaçan Ve Polise Mukavemet Eden 2 Kisi Tutuklandi

Çanakkale'de Otomobille Kaçan Ve Polise Mukavemet Eden 2 Kisi Tutuklandi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, polisin ’dur’ ihtarina uymayarak otomobille kaçan ve yakalandiktan sonra polise mukavemet gösteren 2 kisi tutuklandi.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde 11 Haziran tarihinde gece saat 00.30 siralarinda bir trafik kazasina karisan 2 kisi otomobil ile polisin dur ihtarina uymayarak kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamaca sonrasi olay yerinden kaçan otomobildeki 2 kisi yakalandi. Daha sonra polisler kaçan süphelilere bir vatandasin cep telefonuna yansiyan görüntülerde cop ile orantisiz güç kullanarak müdahale etti. O anlar ise bir cep telefonu kamerasiyla kaydedildi. Yasanan olayin ardindan 2 polis açiga alinarak, görevden uzaklastirildi. Haklarinda adli ve idari islem baslatilan 2 polis, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Polislerden 1’i çikarildigi mahkemece tutuklandi. Diger polis ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Çanakkale Valiliginden konuya iliskin yapilan açiklamada, “11 Haziran 2024 Sali günü 00.30 siralarinda Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasina karisan ve olay yerinden kaçan sahislarin yakalanmasi sirasinda görevli ekiplerimizin yaptigi davranis hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu tutumlari nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklastirilmis ve haklarinda adli ve idari islem baslatilmistir. Çikarildiklari mahkemece polis memurlarindan biri tutuklanmis digeri adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir” denilmisti.

Yasanan olayin ardindan devam eden sorusturma kapsaminda, polisin ’dur’ ihtarina uymayarak kaçan ve yakalandiktan sonra polise mukavemet gösteren 2 kisi gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale Valiliginden yapilan açiklamada ise, “11 Haziran 2024 Sali günü Çan ilçemizde meydana gelen olay ilgili yapilan “Basin Duyurumuzdaki” polis memurlarina mukavemet gösteren 2 sahis çikarildiklari mahkemece tutuklanmistir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile