Çanakkale'de Sezonun Ilk Palamutlari Tezgaha Çikti

Çanakkale'de Sezonun Ilk Palamutlari Tezgaha Çikti

Çanakkale’de olta ile avlanan sezonun ilk palamutlari, tanesi 40 liradan tezgahlarda yerini aldi. Balikçilar, 1 Eylül’de baslayacak av sezonuyla birlikte halde balik çesitlerinin bollasmasini ve fiyatlarin düsmesini bekliyor.

Çanakkale’de 1 Eylül’de baslayacak av sezonu öncesinde balikçilarin hazirliklari tüm hiziyla sürüyor. Çanakkale Bogazi’nda palamut bu sezon ilk kez olta balikçiligi ile avlandi. Tezgahlardaki yerini alan 400-500 gramlik palamutlar, tanesi 40 liradan satisa sunuldu. Balikçilar, 1 Eylül’de baslayacak av sezonuyla birlikte balik halindeki tezgahlarinda palamut ve diger balik çesitlerinin bollasmasini ve fiyatlarin düsmesini beklediklerini belirttiler.

Balik hali esnafi Volkan Kasikçi, palamudun 15 Agustos’tan itibaren Çanakkale Bogazi’nda olta balikçiligiyla avlanilmasinin ardindan tezgahlarda yerini aldigini belirterek, “Sezonun ilk palamudu 15 Agustos itibariyla çikti, olta ile palamut avlanmasi serbest oldu. Fiyati 40 liradan basladi.

Kayiklarin da avlanmaya baslamasiyla daha da bollasacak ve fiyatlar daha da düsecek. Bunun yaninda sardalyanin da fiyati 160 liradan 100 liraya düstü. Çesitlilik bollasti yani. 1 Eylül itibariyla daha da artacak, bu sene vatandaslar daha da ucuz balik yiyecekler” dedi.

Balik halindeki tezgahlarda sardalya 100, mezgit 100, karides 100, çipura 130, kefal 70, turna 120, izmarit 40, tekir 200, kalamar 200 TL’den satiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile