Toplantıya İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Fatma Sağlam Olcaytu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Ahmet Selçuk Erdoğan, Genel Sekreter Sema Sandal, Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu, Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın ile Çanakkale ve Balıkesir'den oda, dernek temsilcileri ve çeşitli sektörlerin temsilcileri katıldı.
İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Şimşek, burada yaptığı konuşmada, bakanlığın yeni teftiş stratejisinin, önlemenin, ödemekten daha insani ve daha ekonomik olduğu gerçeğinden hareket ettiğini söyledi.
Programlı teftişlerin, klasik teftiş anlayışı dışında, insanı odak noktasına yerleştiren, risk, alan veya sektör esaslı yapılan, ilgili tüm tarafları kapsayan, eğitim, iletişim ve bilgilendirmeye ağırlık veren çözüm odaklı teftişler olduğunu anlatan Şimşek, "Bu teftiş anlayışını 2010 yılından itibaren uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. Etkin teftiş anlayışının bir parçası olarak, işverenlerimizin filli durumlarını dikkate alarak mevzuatın el verdiği ölçüde esneklik tanınması sağlanmakta ve mevzuat hükümleri lehte yorumlanmaya çalışılmaktadır" dedi.
ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, dünyanın kurulmasından bu yana, emek sermaye ilişkisinin her zaman var olduğunu belirterek, 20'nci yüzyılda küreselleşme sonucu teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ile emek-yoğun sektörlerin önemi günden güne azalırken, yeni istihdam şekilleri ortaya çıktığını kaydetti.
Çanakkale'de 'Yeni Teftiş Anlayışı' Toplantısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Yeni Teftiş Anlayışı ve Çalışma Hayatı Sorunlarına Farkındalık Oluşturma Toplantısı" düzenlendi.