Öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti almasını sağlamak için kurulan komisyonlarda, tercih danışmanlığı konusunda eğitimden geçen rehber öğretmenler görevlendirildi. İl merkezi ve ilçelerde ulaşımı kolay okul/kurumlarda kurulan 12 tercih danışmanlığı komisyonunda, 39 öğretmen görev alacak. LYS ve YGS tercih danışmanlığı komisyonları 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde rehberlik hizmeti verecek.
Tercih danışmanlığı komisyonlarının yanı sıra okullarda tercih işlemlerinin yapılması ve danışmanlık hizmetleri için rehber öğretmen görevlendirmeleri de devam edecek.
Çanakkale'de YGS-LYS Tercih Danışmanlığı Komisyonları Kuruldu
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin ve velilerin LYS-YGS yerleştirme sürecinde sağlıklı tercih yapmalarını sağlamak maksadıyla danışmanlık hizmeti verecek ’tercih danışmanlığı komisyonları’ kurdu.



















