Çanakkale‘deki Listeler Ak Parti Ve Chp‘yi Memnun Etti, Mhp‘yi Şaşırttı

Çanakkale’de AK Parti ve CHP’nin aday listeleri normal karşılanırken en büyük sürprizi MHP yaşadı.

Çanakkale’de AK Parti ve CHP’nin aday listeleri normal karşılanırken en büyük sürprizi MHP yaşadı. Şu andaki Meclis‘te AK Parti’den Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku, CHP’den Ahmet Küçük, MHP’den Mustafa Kemal Cengiz görev yapıyor. AK Parti listesinde Daniş 1. sırada yer alırken aday adaylığını açıklayan Kuşku ise alınmadı. Onun yerine 2. sıraya, Biga İlçe Teşkilatı‘ndan genç bir isim olan Av. İsmail Kaşdemir koyuldu. Listelerin açıklanması sırasında AK Parti il binasında bulunan aday adayları, isimlerini göremeyince, “Başbakan‘ın takdiridir. Partimiz için çalışmaya dün nasıl sarıldıysak, yarın da öyle devam edeceğiz.” dedi.

CHP de listeden memnun kaldı. Genel merkezin 28 ilde karar aldığı ön seçimle bir hafta önce belirlenen sıralamayla açıklanan listenin aynı çıkması, teşkilatı sevindirdi. Ön seçimde mevcut CHP Milletvekili Ahmet Küçük 4. sırada yer almıştı. Şu anki liste Ali Sarıbaş, Mustafa Serdar Soydan, Bülent Öz ve Ahmet Küçük şeklinde oluştu.

Çanakkale’de en büyük şaşkınlığı ise MHP yaşadı. Yerel seçimlerde merkez ilçedeki oyunu 4 binlerden 16 binlere çıkaran eski İl Başkanı Rıdvan Uz’un listeye girmesine kesin gözüyle bakılırken alınmaması sürpriz oldu. Mevcut MHP Milletvekili Mustafa Kemal Kemal Cengiz de listede yer bulamazken Genel Başkan Devlet Bahçeli, kontenjan hakkını Çanakkale dışından Fusün Köroğlu için kullanarak 1. sıraya yerleştirdi. Listede ismi olan diğer adaylar ise Enver Koç, Mehmet Doğan ve Kürşat Tuna oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, listeden memnun olduğunu, bir hanım adayın kendi illerinden gösterilmesini büyük bir gelişme olarak gördüklerini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile