Çanakkale'deki Toprak Kaymasinda Göçük Altinda Kalan 3 Kisiden 2'Si Kurtarildi

Çanakkale'deki Toprak Kaymasinda Göçük Altinda Kalan 3 Kisiden 2'Si Kurtarildi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bagli Kangirli köyünde bir tarlada hayir çesmesi için su kanali açildigi sirada toprak kaymasi meydana geldi. Göçük altinda kalan 3 kisiden 2’si kurtarilirken, 1 kisiyi kurtarmak için çalismalar devam ediyor.

Lapseki ilçesine bagli Kangirli köyünde saat 16.30 siralarinda su kuyusundan hayir çesmesi olusturmak için kanal yapimi sirasinda toprak kaymasi meydana geldi. Olayda 3 kisi toprak altinda kaldi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida jandarma, saglik personeli, Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü, AKUT Arama Kurtarma Dernegi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri sevk edildi. Ekipler tarafindan toprak altindan çikarilan kepçede çalisan Refik Bilgiç, saglik ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldirildi. Yari beline kadar topraga gömülü olan Tahir Ödemis de kurtarilarak, ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldirildi. Göçük altinda kalan Sefer Arslan’in kurtarilmasi için ise çalismalar devam ediyor.

Öte yandan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Lapseki Kaymakami Emre Öztürk, Çanakkale Belediye Baskani Muharrem Erkek, Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk ve AFAD Müdürü Hayri Demirel de olay yerine gelerek bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile