Yerelden Cambridge ve NASA 'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” projesinin protokolü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Senato Salonu 'nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Milletvekili Mehmet Daniş, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, proje yürütücüleri ve proje paydaşları katıldı.
Kurucuları ve yönetim kurulu ÇOMÜ öğretim üyelerinden oluşan Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB) 'nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 'na sunduğu “Yerelden Cambridge ve NASA 'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” adlı proje ajans tarafından kabul edildi. Proje çerçevesinde 10 'u engelli öğrenci, 30 'u dar gelirli aile çocuğu, 5 'i Van depremi nedeniyle Çanakkale 'ye göç etmiş ailelerin çocukları, 22 'si yatılı ilköğretim bölge okulları ve sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklar ve 13 'ü Roman öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrencinin proje ve kamp etkinliklerine katılacak. Proje sonunda başarılı öğrencilerle çeşitli ziyaretler gerçekleştirilecek.
En başarılı 1 kız ve 1 erkek öğrenciyle ABD 'de NASA 'ya, başarılı ilk 8 öğrenciyle Londra Bilim Müzesi ve Cambridge Üniversitesi 'ne, 80 öğrenciyle İstanbul Panorama 1453, Miniatürk, İstanbul Modern, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 'nün ziyaret edecek.
Projenin yürütücülüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Yunus Eryaman, projede, Çanakkale genelinde yer alan dezavantajlı çocukları girişimci, entelektüel, ulusal değerler kadar evrensel değerlerle de bütünleşmiş, çevreci, bilgi ve teknoloji okuryazarı bireyler olarak yetiştirmenin hedeflendiğini belirterek, eğitim aracılığı ile toplumsal barışa ve fırsat eşitliğine katkı sağlamanın amaçlandığını söyledi.
Çanakkale’den 2 Öğrenci Nasa’yı, 8 Öğrenci De Cambridge’yi Ziyaret Edecek
Çanakkale’de hazırlanan proje çerçevesinde 2 öğrenci NASA’yı, 8 öğrenci de Cambridge Üniversitesi’ni ziyaret edecek.