Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, emzirmenin çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağladığını bildirdi.

Dr. Kütük, "Emzirme Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumu ve onu oluşturan bireylerin, sağlıklı ve güçlü olarak yaşamasında, ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde, refah düzeyinin artmasında, mutlu, huzurlu ve güvence altında varlığını sürdürebilmesinde yeterli ve dengeli beslenmenin en temel koşullardan biri olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin geleceğinin emanet edildiği çocuklara karşı yerine getirilmesi gereken birçok sorumluluk bulunduğunu belirten Kütük, "Bu sorumlulukların başında geleni her şeyden önce çocuğun bedenen ve ruhen sağlıklı olarak topluma katılmasının sağlanmasıdır. Yaşama sağlıklı bir başlangıç yapılabilmesi ve bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme tipinin anne sütü olduğu bilinen bir gerçektir" ifadesini kullandı.

Kütük, sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adımın anne sütü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Emzirme çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Dünyada her sene bir milyondan fazla çocuğun anne sütüyle beslenemediği için ishal, solunum yolları ve diğer enfeksiyonlardan öldüğü bilinmektedir. Birçok çocuk anne sütü alamadığı için, bazı hastalıklara kolayca yakalanmaktadır. Dünyada anne sütünün yerini alabilecek hiçbir besin üretilememiştir. Emzirme ayrıca anne sağlığını da korumada yardımcı olmaktadır. Gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin yeni sağlık projeleri, bebek ve çocuklar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çocukların gelişen bedenlerinin ve zihinlerinin korunması, ülke gelişmişliğini gösteren en önemli kıstaslardan biridir."

-"Akciğer Kanseri Tedavisinde Yenilikler" konulu sempozyum

Çanakkale'de, "Akciğer Kanseri Tedavisinde Yenilikler" konulu sempozyum düzenlendi.

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Akciğer Kanseri Çalışma Grubu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Truva Oteli'nde düzenlenen sempozyuma farklı branşlarda 70 hekim katıldı

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Timuçin Alar, bilimsel içerikli toplantıların üniversite bünyesinde devam edeceğini belirterek, sunumlarının yayımlanacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile