Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yili Çelenk Sunumu Ile Basladi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yili Çelenk Sunumu Ile Basladi

18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ilk törende, Anafartalar Kahramani Mustafa Kemal Atatürk’ün anitina çelenk sunumu gerçeklestirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan 1994 yilinda, 253 bin sehit adina, 3972 Sayili Kanunla, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazan altin madalya, Cumhuriyet Meydani’ndaki törende Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Belediye Baskan Ülgür Gökhan tarafindan Türk bayragina takildi.

Cumhuriyet Meydani’nda saat 10.00’da baslayan törene, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Baskani CHP’li Ülgür Gökhan, milletvekilleri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sevil toplum kurulusu temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Yabanci temsilciler de zafer kutlamasinda

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü törenlerine Yeni Zellanda Maslahat Güzari Nicelo Slight, Avustralya Askeri Atasesi Albay Capt. Ben Esler, Ingiltere Askeri Atasesi Albay James Heardman ve temsilciler katildi.

Anita ilk olanak Türkiye Cumhuriyeti adina Milli Savunma Bakani Hulusi Akar çelenk birakti. Ardindan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan da çelenk koydu.

Sehitleri selamlamak adina Çanakkale Bogazi’nda bulunan ’TCG Salihreis’ zirhlisindan 21 pare top atisi gerçeklestirildi.

Altin madalya bayrakla göndere çekildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan 1994 yilinda, 253 bin sehit adina, 3972 Sayili Kanunla, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazan altin madalya, Cumhuriyet Meydani’ndaki törende Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Vali Ilhami Aktas ve Belediye Baskan Ülgür Gökhan tarafindan Türk bayragina takildi.

Sehitler için saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Bogaz Komutanligi Bandosu esliginde Istiklal Marsi okundu. ‘Çanakkale Geçilmez’ yazili altin madalya Türk bayragi ile birlikte göndere çekildi. Resmi çelenk koyma töreninin sona ermesiyle birlikte kentteki çesitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluslari da kendi çelenklerini Atatürk Aniti’na birakti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile