Çanakkale Devlet Hastanesinde Ilk Kez 'Chiari Malformasyonu' Operasyonu Yapildi

Çanakkale Devlet Hastanesinde Ilk Kez 'Chiari Malformasyonu' Operasyonu Yapildi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ilk kez ‘Chiari Malformasyonu’ operasyonu basarili bir sekilde gerçeklestirildi.

Yürüme bozuklugu, her iki elde ince hareket kusuru, kollarda uyusma ve ensede agri sikayetleriyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Poliklinigine basvuran 44 yasindaki kadin hastaya yapilan muayene ve tetkikler sonrasinda chiari sendorumu tespit edildi.

Beyin Cerrahisi Uzmanlari Op. Dr. Turgay Parsak, Op. Dr. Recep Özdek, Op. Dr. Ömer Serdar Akgül, Anestezi Uzmani Uz. Dr. Esen Simsek ve tecrübeli ekip destegi esliginde basarili bir sekilde gerçeklestirilen ameliyat sonrasi hasta sagligina kavustu.

Halk arasinda beyincik sarkmasi olarak bilinen hastalik hakkinda açilama yapan Beyin Cerrahisi Uzmanlari Op. Dr. Turgay Parsak ve Op. Dr. Recep Özdek, “Beyin cerrahi poliklinigine yürüme bozuklugu, her iki elde ince hareket kusuru, kollarda uyusma ve ensede agri sikayetleri ile basvuran hastaya muayene sonrasinda chiari sendorumu tanisi kondu. Hastalik halk arasinda beyincik sarkmasi olarak bilinmektedir. Beyincikte sarkma ve boyun omurilik kisminda yaygin sivi birikmesi de (siringomyeli) görülen hastaya kemik dekompresyonu ile birlikte beyin zari açilarak hastanin kendi bacagindan alinan yama ile duraplasti yapilarak islem sonlandirildi. Ameliyat sonrasi bir gün yogun bakimda kalan hastamiz sonrasinda servise alinarak sifa ile taburcu edildi. Bu tür özellikli ameliyatlar hastanemizde basarili bir sekilde yapilmakta olup hastalarimizin dis merkezlere gitmesine artik gerek kalmamistir” dediler.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Hasan Keser ise kaliteli saglik hizmeti sunabilmek için her türlü tibbi cihaz ve donanimin mevcut oldugunu, alaninda tecrübeli hekimlerin ve ekiplerin özverili çalismalari ile her geçen gün hizmet kalitesini daha da arttirmayi hedeflediklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile