'Çanakkale Mahşeri' Oyunu İzleyenleri Duygulandırdı

'Çanakkale Mahşeri' Oyunu İzleyenleri Duygulandırdı

Siirt'te sahnelenen 'Çanakkale Mahşerinde Kardeşlik Destanı' adlı tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.

Siirt Öğretmenler Derneği (SÖDER) tarafından Çanakkale Şehitleri Anma Haftası nedeniyle Mahmud Tahsin'in yazıp yönettiği ve Tiyatro Greyfurt oyuncularının sahnelediği oyun, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda izleyicilerle buluştu.

Oyunun başlamasından önce konuşan SÖDER Başkanı Ekrem Gencer, ecdadın Çanakkale'de sergiledikleri mücadelenin ve fedakârlığın örnek olduğunu belirtti. Çanakkale'de yaşanan kardeşlik destanının herkese ders verecek olayları bünyesinde barındırdığını dile getiren Gencer, oyunu izleyicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandı oyunun ardından konuşan Vali Musa Çolak ise Kurtuluş Savaşı'nın büyüklüğünün, ölüm kalım meselesi olmasının yanı sıra küçük şeylerle nelere kadir olunabileceğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Tiyatro ekibini tebrik eden Çolak, milli duygu ve düşüncelerle bezenmiş, tarihimi gelecek nesillere aktarmanın en güzel örneklerinin tiyatro ile ifade edildiğini vurguladı.

Daha sonra oyunculara üzerinde 'Tiyatro Greyfurt' yazılı Siirt dokuması tiftik bir halı hediye eden Çolak, SÖDER yetkililerine de teşekkür etti.

Oyunu Vali Musa Çolak'ın yanı sıra Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Taze, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Vali yardımcıları Mustafa Pala, Gürbüz Saltaş, Emniyet Müdürü Recep Güven, Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu, diğer kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar da izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile