Çanakkale’nin Jeolojik ve Jeoteknik Zemin Etüdü Yapılıyor

Çanakkale’nin Jeolojik ve Jeoteknik Zemin Etüdü Yapılıyor

Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri, ortaklaşa Çanakkale’nin jeolojik jeoteknik etüdü yapıyor.

Daha önce belediye ile üniversite arasında imzalanan, Çanakkale Belediyesi sınırlarını içeren imar planına esas jeolojik jeoteknik zemin etüdü raporu ve haritalarının hazırlanması işinin yer altı radarı ölçümlerinin ilk etabı tamamlandı.

Geceleri yapılan ilk etap ölçümleri 15 gün içinde bitirildi. Yer altı radarı ölçümlerinin sabit bir hızla ve düzgün olarak yapılabilmesi için ölçümleri kaydeden cihaz, bir golf arabasının arkasına bağlandı. Önümüzdeki hafta ikinci etap olarak gündüz ve daha ayrıntılı yer altı radarı ölçümleri yapılacak.

Yer altı radarı ölçümlerine paralel olarak sismik tomografi ölçümlerine de başlanarak, yaklaşık 10 gün içerisinde arazi çalışması kısmı tamamlanacak. Ölçümler, Çanakkale Merkez Mezarlığı civarından başlayarak il merkezini kapsayacak şekilde Sarıçay bölgesine kadar geldi. Çanakkale Belediyesi sınırlarını içeren imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarının, 2013 yılının başında tamamlanması planlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile