Çanakkale'nin Yeni Kardeş Kent Elçisi Belirlendi

Çanakkale'nin Yeni Kardeş Kent Elçisi Belirlendi

LJanakkale'nin Almanya'daki yeni kardeşŸ kent elçisi belirlendi.

LJanakkale Belediyesi ve Almanya'nın Osnabrück Belediyesi arasında 2005 yılından beri düzenlenen "KardeşŸ Kent Elçisi" programı kapsamında, kenti bu ülkede temsil edecek elçi Begüm Bucak oldu. Ekim 2015-Ekim 2016 tarihleri arasında Osnabrück Belediyesinde görev yapacak Bucak, LJanakkale'yi Osnabrück'te temsil edecek.

ǜniversite öğŸrenimini Almanya'nın Essen Duisburg ǜniversitesinde tamamladıktan sonra LJanakkale'de yeminli Almanca tercüman olarak çalışŸmaya başŸlayan Bucak, şŸöyle konuşŸtu:

"Almanya'da bulunduğŸum sürede bu ülkenin kültürünü yakından tanıma ve Türk kültürüyle karşŸılaşŸtırma fırsatı buldum. LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi Tarih Bölümü öğŸretim görevlisi bir babanın kızı olarak kendisinden tarih ve kültür alanında yararlandım. BarışŸın simgesi, iki kent arasındaki ilişŸkileri daha da güçlendirmek ve LJanakkalemizi tarihi, kültürel, turistik ve doğŸal güzellikleriyle en iyi şŸekilde tanıtmak ve temsil etmek benim için büyük bir onurdur. Bana bu imkanı sağŸlayan LJanakkale Belediyesine ve Belediye BaşŸkanı ǜlgür Gökhan'a sonsuz teşŸekkürlerimi sunarım."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile