Çanakkale Sağlık Müdürlüğü'nün Açıklaması

Çanakkale Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Astımlıların doktor kontrolü altında olmaları, sigara içmemeleri, içilen ortamlarda bulunmamaları, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeleri ve spor yapmaları gerekmektedir'' denildi.

Müdürlükten Dünya Astım Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, astımın hava yollarında daralma ve hava yollarının artmış duyarlılığıyla meydana gelen yaygın bir solunum sistemi hastalığı olduğuna işaret edildi.

Bütün yaş gruplarında görülebilen ve ilk belirtileri genellikle çocukluk yaşlarında ortaya çıkan astımın toplumun büyük kesimini etkilediğinin anlatıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Hastalığın asıl sebebi kalıtsal ve çevresel faktörleridir. Hastalığın alerjik ve alerjik olmayan iki türü vardır. Hastalarda astım hastalığının kesin teşhisi için akciğer röntgeni, solunum fonksiyon testleri, alerji testleri ve bazı kan incelemeleri gerekli olabilir. Modern tıpta çok etkin ilaç tedavileri olsa da çevresel faktörlerinin kontrol altına alınması çok daha önemlidir. Astımlıların doktor kontrolü altında olmaları, sigara içmemeleri, içilen ortamlarda bulunmamaları, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeleri ve spor yapmaları gerekmektedir.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile