'Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi' Siirt'te Ziyarete Açildi

'Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi' Siirt'te Ziyarete Açildi

Çanakkale Savaslari’ndaki kahramanliklarin anlatildigi ve savastan kalma objelerin yer aldigi mobil müze, Siirt’te vatandaslarin ziyaretine açildi.

Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda bulunan mobil müze tiri ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Içinde Çanakkale savaslarindan kalma objelerin, fotograflarin ve Çanakkale askeri heykeli ile videolarin gösterildigi ekranlarin bulundugu müze, iki gün boyunca saat 14.00 ile 22.00 saatleri arasinda Siirt’te ziyaretçilere kapilarini açiyor.

Mobil müzenin 7 farkli kategoriden olustugunu belirten proje koordinatörü Engin Karatas, Siirt’te 15 Temmuz Meydani’nda bulunduklarini, burada Çanakkale Savaslari’nin anlatildigi müzeyi ücretsiz bir sekilde vatandasin ziyaretine açtiklarini söyledi.

Saat 14.00’te açilan müzenin gün boyunca aksam 22.00’ye kadar vatandasin ziyaretine açik olacagini belirten Karatas, "2 gün burada bulunduktan sonra Siirt’in Kurtalan ve Baykan ilçelerinde birer gün olacak sekilde yeni ziyaretlerde bulunacagiz. Müzemizin içerisinde 7 ayri vitrin bulunmakta. Bu vitrinlerde Çanakkale Savasi anlatiliyor. Bu vitrinler kronik bir sekilde savasin baslangici, Türk askeri, düsman askerleri, kara savaslari, deniz savaslari, kahraman komutanlarimiz ve dünden bugüne Çanakkale’yi isledigimiz vitrinler olmak üzere 7 ayri vitrinden olusuyor. Tüm Siirt halkini ziyarete bekliyoruz’’ dedi.

Müzeden etkilendigini belirten 5. sinif ögrencisi Hiranur Dündar, "Ilk buraya girdigimde çok sasirdim ama sonra objeleri inceledigimde çok begendim. Silahlari falan gördüm, nasil su içtiklerini ve yemekleri nasil yediklerini gördüm. Atalarimiza çok tesekkür ediyorum’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile