Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi Van'da

Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi Van'da

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca yürütülen proje çerçevesinde Türkiye turuna çikan "Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri" Van’da ziyaretçileriyle bulustu.

"Al sancagin dalgalandigi her yerdir Çanakkale" temasiyla Türkiye’yi dolasan mobil müze, Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde konuslandirildi. Çanakkale Savaslari’ndan kalan objeler ile resim ve fotograflarin bulundugu, videolarin gösterildigi ekranlarin yer aldigi müze, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Müzeyi gezerek sergilenen obje ve resimleri inceleyen ögrencilere, görevliler tarafindan bilgiler verildi.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi Mobil Müzesi Teknik Sorumlusu Ismail Aydin, Van’a üçüncü gelisleri oldugunu ifade ederek, “1 ve 2 Kasim tarihlerinde Van Devlet Tiyatrosu’nda 3, 4 ve 5 Kasim tarihlerinde ise Ercis’te görev alacagiz. Bu üçüncü gelisimizde de yine çocuklarimiz bizi coskuyla karsiladilar. Baya ziyaretçimiz oldu ve hala gelenler de var. Müzemiz 7 vitrinden olusuyor. Savasin baslangicindan bitisine kadar olan süreci isliyoruz. Elbiseler, silahlar, havada çarpisan mermiler, kanli üniforma ve kanli mendilimiz var. Çocuklar çok güzel bir sekilde içeriyi gezip, çikiyorlar” dedi.

Ögrenciler ise içeride çok heyecanlandiklarini ifade ederek, böyle bir imkani sunduklari için yetkililere tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile