Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin, proje çerçevesinde batırılmak üzere istediği hurda gemi, Samsun'dan Keşan'ın İbrice Limanı'na getirildi.
Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde daha önce Seyit Onbaşı'nın heykeli ve kullanıldığı topun bulunduğu bazı görsellerin su altına indirildiğini anımsattı.
Körfeze batırmak için istedikleri hurda geminin de Samsun'dan geldiğini belirten Özcan, şöyle konuştu:
"Körfezde batırılacak gemide, Nusret Mayın Gemisi personeli ve Çanakkale savaşlarıyla ilgili büyük görseller de yer alacak. Gelen gemiyi Nusret Mayın Gemisi'ne benzeteceğiz. Gemi 30 Ağustos'ta su altına indirilecek. Daha sonra bir uçak batırarak projeyi tamamlayacağız. Amacımız, yerel balıkçılığı desteklemek, kaçak trol avcılığını önlemek ve su altı sporlarına ilgi çekmek."
- "Dünyada eşi yok"
Projenin teknik danışmanı Savaş Yapman ise dünyada suyun altına çok sayıda görsel malzeme indirildiğini ancak bunların bir misyonu olmadığını söyledi.
Saros Körfezi'nde devam eden projenin ise bir amacı olduğunu dile getiren Yapman, "Bu da Çanakkale Savaşları, Cumhuriyet tarihimizin kazanımı. Dolayısıyla bir müze niteliği taşıyor ve bu savaşları yansıtıyor. Bu çalışmanın bir eşi dünyanın hiçbir yerinde yok" diye konuştu.
Çanakkale Savaşları Su Altında Canlandırılacak
Saros Körfezi'nde uygulanan "Yapay Resif Projesi" kapsamında Çanakkale Savaşları su altında canlandırılacak.