Çanakkale Valiligi'nden Saganak Yagis Uyarisi

Çanakkale’de aksam saatlerinde etkili olmasi beklenen saganak yagis nedeniyle Çanakkale Valiligi, vatandaslarin sel, su baskini, yildirim gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olmasi konusunda uyarida bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava sartlari nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafige çikisi valilik tarafindan yasaklandi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan Çanakkale’nin bati kesimlerinde saganagin aksam saatlerinden itibaren etkili olmasinin beklendigi belirtildi.

Çanakkale Valiligi tarafindan konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügü tarafindan 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de baslayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü saganak yagislara dikkat’ meteorolojik uyarisi yapilmistir. Çanakkale il genelinde yagislarin yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olmasi beklenmektedir. Yasanabilecek ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, kuvvetli rüzgâr ve kiyi kesimlerde hortum olusma riski ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir. Kamu kurum ve kuruluslarimiz tarafindan gerekli tedbirler alinmakla beraber vatandaslarimizin can ve mal güvenligi açisindan dikkatli olmalari önemle rica olunur” denildi.

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafige çikisi valilik tarafindan yasaklandi. Çanakkale Valiligi yapilan açiklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava sartlarindan dolayi 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den baslayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafige çikmasi tedbiren yasaklanmistir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile