Çanakkale Valiliginden, Assos Bölgesindeki Çalismalara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Yapilan sevlendirme çalismalarinda dogal is akisi nedeniyle is makinelerinin sevler arasi hareketi ve manevra kabiliyetinin saglanmasi amaciyla yol yapisi ve seki yapisi olusmustur. Projenin tamamlanmasina müteakip böyle bir yol ve seki yapisi kesinlikle kalmayacaktir'

Çanakkale Valiligi, Ayvacik ilçesi sinirlarindaki Assos bölgesinde devam eden çalismalarin, ilgili kurum ve kuruluslarin gözetimi ve denetiminde, projesine uygun devam ettigini bildirdi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, bazi basin yayin organlarinda Assos Antik Liman Mevkisi'nde yapilan çalismalarda is makinesi kullanimi, yol ve seki yapisi olusturulmasi ile ilgili gerçegi yansitmayan haberlerin yayimlandigi animsatildi.

Açiklamada, yapilan iyilestirme çalismalari sirasinda is makinesinin kullanimini gerektiren ve gerektirmeyen durumlarin, teknik sartnamede detayli olarak belirtildigi vurgulandi.

Projede sevlendirme yapilacak alanlarda is makinesi kullanilacaginin teknik rapor, teknik sartname ve uygulama projesinde açikça belirtildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Diger imalatlarda kesinlikle is makinesi kullanilmayacagi belirtilmistir. Dagci marifeti ile enerji sönümleyici bariyerlerin yerlestirilme çalismalari ayrica yürütülmektedir. Yapilan sevlendirme çalismalarinda dogal is akisi nedeniyle is makinelerinin sevler arasi hareketi ve manevra kabiliyetinin saglanmasi amaciyla yol yapisi ve seki yapisi olusmustur. Projenin tamamlanmasina müteakip böyle bir yol ve seki yapisi kesinlikle kalmayacaktir. Daha önce yaptigimiz açiklamalarda belirttigimiz gibi çalismalar ilgili kurum ve kuruluslarin gözetimi ve denetiminde projesine uygun olarak sürdürülmektedir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile