Çanakkale'ye Gidecek Ögrencilere TOGG Sürprizi

Çanakkale'ye Gidecek Ögrencilere TOGG Sürprizi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül ile birlikte ‘Gaziler Diyarindan, Sehitler Diyarina’ projesi çerçevesinde Çanakkale’yi ziyaret edecek ögrencilerin bilgilendirme toplantisinda ögrencilerle bir araya geldi.

Sahinbey Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yil etkinlikleri çerçevesinde baslattigi “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” projesi ile bu güne kadar 147 bin 200 ögrenci ve vatandasi ecdadiyla bulustururken, bu yil ki seferlerle bu sayiyi 180 bin 17’ye çikaracak. Sahinbey Belediyesi tarafindan Çanakkale’de ecdadiyla bulusturulacak olan gençler için Sahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya Önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, kurum müdürleri ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Ögrencilerden TOGG’A yogun ilgi

Gaziler Diyar’indan Sehitler Diyarina Porjesi ile ecdatla bulusacak olan ögrencilere Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u getirerek sürpriz yapti. Ögrenciler Çanakkale Bilgilendirme toplantisi öncesi TOGG’u yakindan inceleyerek fotograf çektirdi.

Gelecege emin adimlarla ilerleyecegiz

Önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül, sehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarini ifade ederek “Ögrencilerimizi Gaziler Diyar’indan Sehitler Diyarina projesi ile Çanakkale’ye ecdat topraklarina ugurluyoruz. Geçmise bakarak gelecege emin adimlarla ilerleyecegiz. Bize bu vatani emanet eden sehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacagiz. Bu etkinlige öncülük eden çok degerli Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na yürekten tesekkür ediyorum. Çok güzel anlamli bir etkinlik. Her alanda çok güzel çalismalar var. Sahinbey Belediye Baskanimiz Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin karsisinda çok güzel bir kütüphane yapiyor. Türkiye’de Millet Kütüphanesinden sonra en büyük kütüphane olacak. Kütüphanemiz 24 saat açik olup, ögrencilerimize ikramlar verilecek. Bu devasa eser 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda insallah ögrencilerimizin ve vatandaslarimizin hizmetine açilacak. Kütüphanemizin simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Çanakkale’de Gaziantep’ten 517 sehit var

Vatan topraklarinin kolay kazanilmadigini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina projesiyle baslatmis oldugumuz Çanakkale ziyaretlerimiz bugün itibariyle 147.200 ögrencimizi ecdadimizla bulusturduk. Bu yilki projemiz çerçevesinde Kasim ayina kadar 35 bin gencimizi daha ecdadimizla bulusturacagiz. Geçmisini bilmeyen gelecegine sahip çikamaz. Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi. Bundan 108 yil önce ecdadimiz yedi düvele karsi Çanakkale’de büyük bir destan yazdi. Çanakkale’de tam 253 bin sehit verdik. Verdigimiz sehitler arasinda 15 yaslarinda gençlerimiz ve Gaziantep’ten 517 tane sehidimiz var. Osmanli cografyasinda bulunan her irktan insanlarimiz orada sehit düstü. Çanakkale’de 4 tane sehitligi ihya ettik. Ülkemiz Cumhurbaskanimizin önderliginde hizla yükseliyor. Özellikle savunma sanayinde yüzde 80’den fazla silahimizi kendimiz üretir duruma geldik. Artik kimseden ne silah aliyoruz nede emir aliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile