Ulus, AA muhabirine, ''tarım parselleri verim atanmasına dayalı destek modeli'' kapsamında ilk uygulamanın, Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alınarak başladığını söyledi.
Bu kapsamda, buğday, arpa, çeltik ve mısır üreticilerinin desteklemeden yararlanmak için İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurduğunu ifade eden Ulus, şöyle konuştu:
''Gördüğümüz bazı olumsuzlar için hububat desteklemeleri ve diğer konularla ilgili raporu hazırlayıp, milletvekillerimiz Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir'e sunduk. Daha sonra da Bakanlığa geçerek, hububatta Çanakkale'nin pozisyonunu anlattık. TÜİK verileriyle askıya çıkan icmallerin Çanakkale'nin verimini yansıtmadığını, buğdayda 400 kilograma kadar destekleme sağlandığını, bu verimler üzerinden Çanakkale'de hiçbir üreticinin buğdayla uğraşmayacağını aktardık. Kaldı ki Çanakkale'de 800-900 kilogram buğday üreten üreticilerimiz olduğunu, bu verilerle Çanakkale üreticisinin cezalandırılacağını anlattık. Bunun üzerine Genel Müdür ve Daire Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu kuru arazilerde 400 ile 550 kilogram arası, sulu arazilerde 550 ile 670 kilograma kadar destekleme alma imkanı yakaladık. Bunlar, üreticimizin istediği ve ürettiği rakamlardır. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ederim.''
Muhabir: Mehmet Bayer
Yayıncı: Sedat Gök
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ulus Açıklaması
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, ''Kuru arazilerde 400 ile 550 kilogram arası, sulu arazilerde 550 ile 670 kilograma kadar destekleme alma imkanı yakaladık'' dedi.