Çanakkaleli Bisikletliler 57. Alay Sehitligi Topragini Samsun'a Getirdi

Çanakkaleli Bisikletliler 57. Alay Sehitligi Topragini Samsun'a Getirdi

Çanakkale Bisiklet Platformu üyesi bisikletliler 10 günde 1100 kilometre yolu tamamlayarak Çanakkale’de 57. Alay Sehitligi’nden aldiklari toprak ve Türk bayragini Samsun’a getirdi.

Atatürk Aniti’na gelen bisikletlileri Bisiklet Federasyonu Samsun Il Temsilcisi Tarik Torun, Atatürkçü Düsünce Dernegi Baskani Isik Özkefeli, Ekolojik Yasam Bisiklet Dernegi ile Çarsambalilar Yardimlasma ve Haberlesme Dernegi üyeleri karsiladi.

Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüsü Kazim Uzun, “2016 yilinda kurulan Çanakkale Bisiklet Platformu olarak 2017’de basladigi Çanakkale’nin evlatlari Atasinin Izinde projelerinde bu yil Ankara’daki sürüsümüzle üçüncüsünü yapmis bulunduk. Çanakkale’den geldik. Amacimiz bu vatani bize birakan basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarimiza vefa duygumuzu göstermek ve ülkemizde yasayan insanlarinda bu kiymeti bilmesini saglamak. Insallah basarabilmisizdir. 9 Mayis’ta yola çiktik. Günde 100 kilometre bazen 200 kilometre yol geldik. 10. günümüzde Samsun’a ulastik” dedi.

Il Temsilcisi Tarik Torun, “Türkiye’nin her tarafindan 19 Mayis haftasini, bu özel ve güzel günü Samsun’da kutlamak isteyen insanlar, bisikletliler, kosucular, sporun her dalinda insanlar akin akin geliyor. Bizler de Bisiklet Federasyonu’nu temsilen bisikletle Türkiye’nin her tarafinda gelen insanlari burada karsiliyoruz. Bu tabii dostlugun arkadasligin baslangici oluyor. Türkiye’nin her tarafindan 19 Mayis ruhuyla insanlarin buraya gelmesi ve gelecege de bu ruhu asilmalari bizi çok mutlu ediyor” diye konustu.

Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsü Kazim Uzun, Berfin Bulut, Fahir Dediler, Kerem Özpinar, Can Düzdas, Tugay Çerezci, Dogancan Çetin ve Bugra Yigit Anit ziyaretinin ardindan Bandirma Vapuru’na pedalladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile