Çanakkaleli Çilek Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı

Çanakkaleli Çilek Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi'nde, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çardak Belediyesi tarafından organize edilen “Çilek Yetiştiriciliği Hakkında Bilinçlendirme ve Bilgilendirme Faaliyetleri Projesi” tamamlandı.

6-10 Ağustos tarihleri arasında Ahi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Hüdai Yılmaz tarafından verilen eğitimin sonunda kursiyerlere belgeleri verildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği projenin sertifika töreni Çardak Tarihi Han’da yapıldı. Katılanlar arasında Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, ve üreticiler hazır bulundu

Lapseki İlçe Tarım Müdüresi Hatice Ceren yaptığı açıklamada Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği ve Çardak Belediyesi ile ortak bir girişim olduğunu bildirdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, çilek üretiminin bir alternatif olacağına dikkat çekerek, Lapseki’nin kiraz ve özellikle şeftali üretiminde zirvede olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca verdiği özveriyle örnek teşkil eden 71 yaşındaki Hüseyin Tutuk’a özel plaket takdim edildi. Kursiyerlerin belgelerini almasıyla program sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile