Milas Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen Ziraat Odası Meclisi Olağan Ekim ayı toplantısına, Milas Kaymakamı Eren Arslan da katıldı.
Kaymakam Arslan, düzenlenen toplantıda geleneksel hale gelen ve bu yıl 25-26 Kasım tarihlerinde 4’üncüsü düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne herkesi destek vermeye çağırdı. Arslan, toplantıda aynı zamanda Milaslı çiftçilerin de sorunlarını dinledi.
Toplantıya, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın yanı sıra Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve meclis üyeleri de katıldı.
Toplantıda; 25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde yapılacak olan çalışmalar ve yapılması planlanan yardımlar, Milas’taki tarımsal sulama problemlerinin çözümü, Dörttepe Mahallesi’ndeki tarımsal sulama sularının tuzlanması ve odaya yapılan burs müracaatlarının görüşülmesi konuları yer aldı.
Meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, toplantıya katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan’a teşekkür ederek “Kaymakamımız, Milas Ziraat Odası’nda bir ilki gerçekleştirdi. Bizi çok memnun etti. 54 yıllık tarihi bulunan Milas Ziraat Odası’nda, ilk defa bir Kaymakam meclis toplantısına iştirak etti. Meclisimizde her zaman, Milas Kaymakamı ve Milas Belediye Başkanı fahri üye olarak bulunmaktadır. İstedikleri zaman gelebilirler.” dedi.
Başkan Atıcı, Kaymakam Arslan’a Milas Ziraat Odası’nın misyonunu aktardı.
Atıcı’nın ardından sözü alan Kaymakam Arslan, “Ziraat odası benim en sık birlikte olduğum kamu kuruluşudur. Bu güzel birliktelik için teşekkür ediyorum. Milas çok özel bir yerdir. Özellikle Milas tarım başlığı altında bakıldığında, Anadolu’da çok müstesna ve özel bir yere sahiptir. Milas’a baktığımız zaman yaklaşık 80 bin hektarlık tarımsal alanda; kültür balıkçılığı, zeytin, sebzecilik, meyvecilik, pamuk vb. ürünler üretiliyor. Bu güzel potansiyel, Allah’ın büyük bir nimetidir. Bu sene inşallah hep beraber Zeytin Hasat Şenliği’nin 4’üncüsünü gerçekleştireceğiz. Zeytin Hasat Şenliği; zeytinin markalaşması ve pazarda iyi yer edinmesi, üretilen ürünün daha iyi değerde satılması amacıyla iyi bir kamuoyu oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Hasat şenliğinin esas hüviyeti budur. Milas zeytininin, dünyaya adını duyurması için Zeytin Hasat Şenliği güzel bir organizasyondur. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, güzel bir birliktelik oluşturuldu.” dedi.
Canan Karatay geliyor
Bu yıl Zeytin Hasat Şenliği’ne Prof. Dr. Canan Karatay’ın da katılacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Arslan, “Canan Karatay hoca, gıda ve beslenme alanında kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Söylediği her şey dikkate alınıyor. Ceviz yiyin deyince ceviz yeniliyor, ekmek yemeyin deyince ekmek yenmiyor ve zeytin tüketin denince de herkes zeytin tüketiyor. Canan Karatay’ı Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne davet ettik. Davetimizi de kabul etti. Canan hoca, Milas’ın zeytinyağının önemini şenlikte paylaşacak. Manevi desteğinizle biliyorum ki her zaman yanımızdasınız, biz şenliğin başarısını daha fazla katlamak için tüm kamu kurumlarından ve STK’lardan destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Giderek, Zeytin Hasat Şenliği’nin başarısının arttığına değinen Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Her yıl gerçekleştirilen, Zeytin Hasat Şenliği’nin başarısı gün geçtikçe artıyor. Çiftçilerimiz, zeytin üreticilerimiz zeytine sahip çıkmalı. Zamanında hasadını yapmalıdır. Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, bu şenliği başlattı ve kaymakamımız Eren Arslan ise şenliği devam ettiriyor. Milaslılar, şenliğe ve zeytine sahip çıkmalıdır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zeytin Hasat Şenliği’ne oda olarak destek vereceğiz.” diye kaydetti.
“Coğrafi işaret değeri artırdı"
Kaymakam Arslan, coğrafi işaretin alınmasıyla birlikte Milas’ın zeytin ve zeytinyağının değerinin arttığına dikkat çekerek: “Coğrafi işaret ile birlikte, Milas’ın zeytin ve zeytinyağının değeri arttı. Markalaşmamız lazım. Çok kötü geçmişten anlatılan örnekler var. Ürününüzü ne kadar tanıtırsanız tanıtın, kötü bir ürün ve satışla ‘Bu Milas yağıdır’ diye satılan şeyler, sizin ne kadar kaliteli ürününüz olursa olsun, kaliteyi düşürüyor. Herkesin ortak değer üzerinde birleşmesi lazım. Zeytinyağı ve zeytin, binlerce yıldır ticaret kapısı oldu. Kuran-ı Kerim’de Allah’ın övgüsüne mazhar olan bir nimettir zeytin. Bu nimetin değerini bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Atıcı, meclis toplantısında çiftçilerin su sıkıntısına da değindi. Atıcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Eşence Barajı, çiftçilerin tarımsal sulamasında çok önemli bir yere sahip. Eşence Barajı’nın yapımının hızlandırılması lazım. Çiftçiler, susuz kaldı. Kemikler Barajı ise çiftçi sulaması için organize edildi. Böylelikle, çiftçilerin yüzü gülecek. Susuzluk nedeniyle, tarım topraklarının bir kısmı susuz kaldı. Milli ekonomi bundan zarar gördü.” dedi.
Toplantıda, aynı zamanda Dörttepe Mahallesi’nde toprağın tuzlanmasına dikkat çekildi. toplantı, karşılıklı görüş ve önerilerin ardından son buldu.
Canan Karatay Milas'a Geliyor
Milas Ziraat Odası Meclisi Olağan Ekim Ayı Toplantısı’na katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne herkesi destek vermeye davet etti. Milas Kaymakamı Eren Arslan, zeytin şenliği kapsamında Prof. Dr. Canan Karatay’ın geleceğini duyurdu.