Canik Kent Konseyi 6. Olagan Genel Kurulu

Canik Kent Konseyi 6. Olagan Genel Kurulu

Canik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Baskanligi’na Prof. Dr. Kenan Çagan seçildi.

Canik Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Canik Kent Konseyi 6. Olagan Genel Kurulu toplantisinda Divan Kurulu’nun seçilmesinin ardindan Kent Konseyi Baskanligi seçimi yapildi. 2 yil süreyle görev yapacak olan Canik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Baskanligi’na oybirligiyle Prof. Dr. Kenan Çagan getirildi.

Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin’in sunumuyla gerçeklestirilen toplantida çok sayida katilimci yer aldi. Konusmasinda, Kent Konseyi’nin önemine deginen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, yeni kurulan Konsey’in Canik’e deger katacagini ve güzel islere imza atacagini ifade etti.

“Bizim hizmet anlayisimizin temelinde seffaflik, ortak akil, diyalog ve hesap verebilirlik vardir” diyen Baskan Sandikçi, “Idareye disardan objektif gözle bakan, elestiren, katki saglayan sivil toplum örgütlerine ciddi anlamda ihtiyaç vardir” seklinde konustu.

Kent Konseyi’nin gönüllülük esasina göre çalismalarini gerçeklestirdigine vurgu yapan Baskan Sandikçi, “Kent Konseyi; Canik ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik anlamda kalkinmasina katki sunan, sosyal hayata dokunacak islere imza atan, demokrasinin de temel taslarindan biri olarak görev yapan yapisidir” ifadesini kullandi.

Konusmasinin ardindan bir önceki Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Mahmut Aydin’a ve Kent Konseyi’nde görev alan idarecilere tesekkür eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Prof. Dr. Mahmut Aydin’a vekâleten toplantiya katilan Prof. Dr. Selahattin Kaymak’a plaket takdiminde bulundu.

Divan Kurulu’nun davetiyle konusmasini gerçeklestiren Samsun Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Selahattin Kaymak, yerel yönetimlerin karar alma sürecinde Kent Konseyi’nin önemli bir kurul oldugunu ifade etti.

Samsun Üniversitesi’nin, ilçenin degisim ve dönüsümüne katki saglayacagini belirten Prof. Dr. Selahattin Kaymak, “Üniversite olarak sadece egitimle sinirli hizmetlerde degil; sehrin degisim, dönüsüm sürecine katki yapacak tüm hizmetlerinde belediyemizin yaninda yer almaya haziriz” beyaninda bulundu.

Canik Belediyesi ve Samsun Üniversitesi birlikteligi ile kisa sürede ilçenin yasanilabilir bir kente dönüsecegini belirten Prof. Dr. Kaymak, “Samsun Üniversitesi, yeni açilan Tip Fakültesi ile sehrin saglik sorunlarina çözüm üretecek pozisyona gelmistir. Bunun yani sira ekonomik ve sosyal bölümler ile Samsun’un sanayisine, isletmelerine, firmalarina, üretimine, ihracatina yönelik hizmetler vermeye baslamistir” diye konustu.

Yeni Divan Kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardindan gerçeklestirilen oylamada Canik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Baskanligi’na Prof. Dr. Kenan Çagan seçildi. Samsun Üniversitesi Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekani olan Prof. Dr. Kenan Çagan, “Yürütme kurulumuz ve çalisma gruplarimizla birlikte sehrimiz için faydali olacak hizmetlerde bulunmayi temenni ediyorum” dedi.

“Kent konseyleri, ortak akli ve birlikte yönetimi esas alan bir anlayisla kurulmustur” beyaninda bulunan Prof. Dr. Kenan Çagan, “Böylelikle herkesin haklarinin korundugu; adil, esit yasam deneyimine sahip; çogulcu, huzurlu, barisçil ve bir o kadar da güzel bir yönetim modelini benimsiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kent konseylerinin, vatandaslara içinde yasadiklari kentin yönetiminde söz sahibi olma hakki tanidigini belirten Prof. Dr. Kenan Çagan, “Bunun yani sira muhtarlarimizin, sivil toplum kuruluslarinin, kamu kurumlarinin, üreticilerin, siyasi parti üyelerinin de bu sürecin bir parçasi olmasi gerekmektedir” seklinde konustu.

Kamu kurum ve kuruluslari temsilcisinden dernek temsilcilerine, mahalle muhtarlarindan meclis üyelerine, baro ve odalardan çok sayida sivil toplum kuruluslarina kadar genis katilimin gerçeklestirildigi Canik Kent Konseyi Olagan Genel Kurul Toplantisi’na 64 Genel Kurul Üyesi istirak etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile