Canik'te Ögrenciler Doga Için El Ele

Canik'te Ögrenciler Doga Için El Ele

Canik Belediyesi’nin dogal kaynaklarin korunmasi ve sifir atik konularinda farkindalik olusturmak amaciyla ilçede düzenledigi "Canik Bitkisel Atik Yag Toplama Yarismasi"nda ödüller dagitildi.

Iki asamadan olusan yarismanin 2023-2024 egitim-ögretim yili birinci dönemi için düzenlenen ödül töreninde, en çok bitkisel atik yag toplayan ögrenciler birbirinden özel hediyelerin sahibi oldu. Canik Sifir Atik Köyü ve Canik Orman Okulu projeleri basta olmak üzere, sifir atik kültürünü yayginlastirmaya yönelik Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan projeleri ilçeye kazandirdiklarini ifade eden Canik Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki AK Parti Canik Belediye Baskan Adayi Ibrahim Sandikçi, “Canik’te doga ve çevre dostu nesilleri topluma kazandiriyoruz” dedi.

Canik’te ögrencilere sifir atik alaninda uygulamali egitimler verdiklerini belirten Ibrahim Sandikçi, “Ortak evimiz dünyanin ve dogal kaynaklarimizin korunmasi, sürdürülebilir çevre anlayisinin toplumda yayginlastirilmasiyla mümkündür. Küresel iklim degisikligini önlemenin en güçlü yolu ise sifir atik kültürüne sahip nesillerin devamini saglamaktir. Canik Sifir Atik Köyümüzde, Canik Orman Okulumuzda ve ilçemizde düzenledigimiz birçok farkindalik etkinligiyle çocuklarimiza ve gençlerimize sifir atik, geri dönüsüm, küresel iklim degisikligi ve zehirsiz tarim konulari basta olmak üzere doganin ve dogal kaynaklarin korunmasiyla ilgili uygulamali egitimler veriyoruz. Canik Sifir Atik Köyü ve Canik Orman Okulu projelerimizle ülkemizdeki sifir atik projelerini himaye eden Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendiden ödül ve tebrik aldik. Daha yasanabilir bir gelecek için Canik’te sifir atik bilincine sahip bireyler yetistiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Canik Bitkisel Atik Yag Toplama Yarismasi kapsaminda 2023-2024 egitim-ögretim yilinin birinci döneminde 150 litre bitkisel atik yag toplayan Canik Inönü Ilkokulu 3. sinif ögrencisi Yigitcan Ayan bireysel kategoride, toplam 518 litre bitkisel atik yag toplayan Canik Inönü Ilkokulu ise okul kategorisinde birinci oldu. Yarisma sonucunda birincilik ve dereceler elde eden ögrenciler, ödüllerini Baskan Ibrahim Sandikçi ve protokol üyelerinin elinden aldi.

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programa Canik Kaymakami Vehbi Bakir, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürü Zahit Köseoglu, Canik Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Gül de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile