Canik'te Yeni Fikirler Büyük Projelere Dönüsüyor

Canik'te Yeni Fikirler Büyük Projelere Dönüsüyor

Samsun’da Canik Belediyesi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) arasinda imzalanan protokol kapsaminda ilçede ‘Proje Hazirlama Egitici Egitimi’ sertifika programi düzenlendi.

Canik Belediyesi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve OMÜ arasinda imzalanan protokol kapsaminda ilçede ‘Proje Hazirlama Egitici Egitimi’ sertifika programi düzenlendi.

Ondokuz Mayis Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi akademik kadrosu tarafindan verilen egitime Canik’te görev yapan ögretmenler ve Canik Belediyesi çalisanlari katildi.

Bazi modüllerin online bazi modüllerin ise yüz yüze egitim yöntemiyle verildigi sertifika programinin 16 saatlik ilk üç modülü uzaktan egitim seklinde online olarak gerçeklestirildi.

50 kisilik katilimcinin yer aldigi egitim programi 6 gün süreyle toplamda 32 saat olarak verildi.



Baskan Sandikçi: “Amacimiz yeni fikirlerin hayata geçirilmesine katki saglamak”

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, imzalanan protokolle amaçladiklari hedefin yeni fikirlerin hayata geçirilmesine katki sunmak oldugunu söyledi.

Küçük bir fikirden çok önemli projeler ortaya çikabilecegini vurgulayan Baskan Ibrahim Sandikçi, bu egitimlerin özellikle gençlerin yeni fikirlerine büyük katki sunacagini ifade etti.

Yeni fikirlere her zaman ihtiyaç duyduklarini beyan eden Baskan Ibrahim Sandikçi, “Ondokuz Mayis Üniversitesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzle birlikte imza attigimiz bu protokol sayesinde akademik birikimi, hayal gücü ve kisisel beceriyle bulusturmus oluyoruz. Bu asamadan itibaren ilçemizde proje fikri olan gençlere yol gösterecek egitimcileri egitecek kadrolari kuruyoruz” dedi.



Sertifika alanlar proje egitimi verebilecek

Program sonrasinda sertifika almaya hak kazanan katilimcilarin proje egitimi verebilecegini hatirlatan Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Düzenlenen egitim programinda ‘Proje nedir, proje türleri, proje fikri, mesleki ve kurumsal açidan gerekliligi, proje koordinatörü kimdir, ortaklar ve istirakçiler, proje asamalari’ gibi baslangiç noktasindan proje dosyasinin hazirlanmasi asamasina kadar takip edilmesi gereken tüm konular yer aliyor. Sertifika almaya hak kazanan katilimcilar proje egitimi verebilecek. Bu egitim programlariyla birlikte yeni fikirler projeye dönüsecek” diye konustu.

Canik Belediyesi olarak kendi personellerinin egitimine de önem verdiklerini belirten Baskan Sandikçi, “Belediyemiz bünyesinde proje yazma ve proje egitimi verme konusunda çalisma yapmak isteyen personellerimizi bu programa dahil ettik. Bu alanda egitimli kadrolara sahip olmak elbette ki büyük avantaj. Belediye personelimiz proje yazma egitimi anlaminda talep eden kurum ve kuruluslara hizmet verebilecektir” seklinde konustu.



TEKNOFEST 2022 için önemli bir adim

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve OMÜ is birligiyle gerçeklestirilen egitim programinin ilçede TEKNOFEST 2022’ye katilacak gençlerin proje hazirlamalari adina önemli katki saglayacagini söyledi.

Baskan Ibrahim Sandikçi, “Ilçedeki ögretmenlerimizi TEKNOFEST’e katilacak gençlerimize proje hazirlama noktasinda destekliyoruz. Sertifika alan ögretmenler ve belediye personelimiz TEKNOFEST 2022’ye proje hazirlayacak ilçedeki ögretmenlerimize egitim verecek. Böylece yeni egitmenler yetistirecekler. Bu önemli proje için üzerimize düsen her seyi yapmaya haziriz” ifadelerini kullandi.

Iki hafta boyunca uygulamali sekilde gerçeklesen egitim programinin sonunda yapilan sinavdan 100 puan üzerinden en az 70 puan alan katilimcilar “sertifika” almaya hak kazanacak. Yüzde seksen devam zorunlulugu sarti bulunan egitim programinda 70 puanin altinda not alan ögrencilere ise sadece “katilim belgesi” verilecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile